Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 10

SayIt

(06-03-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- J.M. van Kamperdijk voor het vervangen van het terras aan de achterzijde van de woning op het perceel Schelpweg 72 te Strijen (ontvangen 22 februari 2008).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) de volgende vrijstelling te verlenen.
- L.P. Kruythoff b.v. voor het vestigen van het bedrijf A.H.M. Mol Constructie- en Assemblage voor een periode van drie jaar op het perceel Weelsedijk 61 te Strijen.

De aanvraag ligt met ingang van 10 maart 2008 gedurende zes weken, tot en met 21 april 2008 voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu. Een ieder wordt gedurende deze termijn in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het verzoek kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5881, 3290 EA te Strijen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken (078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld zijn zienswijze nader mondeling toe te lichten.

Vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan Dorpskern Strijen. De te verlenen vrijstelling heeft betrekking op het realiseren van 13 appartementen aan de Dam.

Op basis van artikel 19a, lid 4 WRO leggen wij de op de vrijstelling betrekking hebbende stukken vanaf 10 maart 2008 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken liggen vanaf 10 maart 2008 tot 21 april 2008 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.
Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld om een zienswijze over de te verlenen vrijstelling in te dienen.
Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw A.M. Notenboom, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748231.
Na afloop van de ter inzage termijn zal het college van burgemeester en wethouders -met in acht name van de ingekomen zienswijzen- een besluit nemen over het al dan niet verlenen van de vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 WRO.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- M. Kleijer voor het oprichten van een garage op het perceel Schenkeldijk 95 te Strijen (verzonden 6 maart 2008).
- C.J. Blok voor het intern verbouwen van de woning op het perceel Mookhoek 45 te Mookhoek (verzonden 6 maart 2008)
- M.A. van den Berg voor het plaatsen van een tuinhuis op het perceel Oudendijk 44 te Strijen (verzonden 6 maart 2008).

Vrijstelling van het sluitingsuur verleend aan:
- Café De Uitdaging, Jaagpad 5 te Strijen. Deze vrijstelling is geldig tot en met 1 maart 2011 (verzonden 29 februari 2008).

Besluit vergunningvrije voorwerpen op de openbare weg: Op basis van artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening(APV) 2008 is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders voorwerpen te plaatsen op de openbare weg. Op grond van artikel 2.1.5.1 D van de APV kan het college categorieën voorwerpen aanwijzen waarvoor dit verbod niet geldt. Op 26 februari 2008 heeft het college van Strijen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en een besluit genomen waarin voorwerpen zijn opgenomen die zonder vergunning op de openbare weg geplaatst mogen worden. Het begrip "weg" moet hier ruim worden uitgelegd: het gaat om alle voor publiek toegankelijke plaatsen. Het besluit treedt in werking de dag na deze bekendmaking en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage op het bureau Bestuursondersteuning van het gemeentehuis.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuurs¬orgaan dat het besluit heeft genomen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het be¬sluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaar¬schrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.