Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (6/3)

BREDA, 6 maart 2008

Rijder onder invloed met openstaande geldboetes

BREDA: Een 35-jarige Bredanaar had gisteravond dubbele pech. Hij kreeg niet alleen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij moest ook nog mee met de politie omdat hij nog voor 741 euro aan boetes had openstaan en deze niet kon betalen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Mijkenbroek.

Agenten controleerden de onfortuinlijke Bredanaar omstreeks 19.35 uur op de Marterring. Hij rook naar alcohol. De man blies 360 ugl. Daarnaast bleek bij controle van zijn personalia dat hij nog twee boetes had openstaan van respectievelijk 93,75 en 741,75 euro of negen dagen hechtenis. De man bleek geen geld bij zich te hebben. Hij werd daarom ingesloten.

Medewerker groothandel verduistert haargel

BREDA: Een 27 jarige man uit Udenhout is gisterenmiddag in een groothandel aan de IAB 1000 betrapt op verduistering in dienstbetrekking. Hij had drie pakjes haargel voor eigen gebruik mee naar buiten genomen zonder dit af te rekenen.

De verdachte bedacht zich gisteren dat hij geen gel in zijn haar had gedaan. Hij ging daarom naar de Non Food afdeling en daar een verpakking met drie potten gel. Hij ging naar het toilet, smeerde wat gel in zijn haar en liet de potten in de toiletruimte staan. Na afloop van zijn werk, pakte hij de drie potten gel en liep daarmee naar buiten. Daar werd hij tegengehouden door twee medewerkers van de bedrijfsbeveiliging. Bij de visitatie kwamen de pakjes gel tevoorschijn. De verdachte verklaarde aan het bureau dat hij van plan was geweest om de gel aan het eind van de week af te rekenen.

Vonnisklant meldt zichzelf aan het bureau

BREDA: Vannacht kwam omstreeks 03.15 uur een 27-jarige Amsterdammer aan het politiebureau aan het Chasséveld zich melden voor diverse openstaande vonnissen. De beweegredenen van de man werden niet duidelijk. Hij bleek inderdaad gesignaleerd te staan in het opsporingsregister voor maar liefst tien vonnissen. Hij moest in elk geval nog 790 euro aan boetes betalen. Ook waren er nog enkele zaken waar hij beroep voor aan kon tekenen. De man is ingesloten

Winkeldievegge krijgt 130 euro boete

ETTEN-LEUR: Woensdagmiddag is in een winkel aan het Hof van den Houte een 39-jarige vrouw uit Made betrapt op winkeldiefstal.

De vrouw had een doos Fisher Price in haar tas gestopt en was naar buiten gelopen zonder het speelgoed af te rekenen. Ze verklaarde dat ze de diefstal niet opzettelijk had gepleegd. Ze wilde betalen maar was afgeleid omdat haar dochtertje naar buiten was gelopen. Ze heeft een geldboete van 130 euro gekregen die direct door haar werd betaald.

Sterke wietlucht leidt naar hennepknipperij

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag na een melding over stankoverlast in een flat aan de Kasterleestraat een hennepknipperij aangetroffen. Er werden drie arrestaties verricht. Ook werd 11 kilo aan henneptoppen in beslag genomen.

De agenten kregen omstreeks 12.15 uur een melding dat er op de Kasterleestraat bij een flat een zeer sterke wietlucht hing. De dienders troffen bij de lift op genoemde de etage twee mannen aan die ieder een tas met henneptoppen bij zich hadden. Deze mannen, een 25-jarige Sloveen en een 31-jarige Bredanaar werden aangehouden. Vervolgens gingen de dienders naar de bewuste flat. Daar werd open gedaan door de 21-jarige bewoonster. In de woning rook het inderdaad zeer sterk naar hennep. Dit kwam omdat er in de woonkamer een grote vuilniszak stond met hennepafval. Gelet op de aangetroffen zaken, gaat de politie er vanuit dat de henneptoppen die in de tassen van de twee mannen zaten, in deze flat geknipt zijn. De bewoonster werd ook aangehouden. Het gaat in totaal om 11 kilo henneptoppen. De verdachten zijn allemaal in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Auteur: Willem van Hooijdonk