Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (6/3/)

BERGEN OP ZOOM, 6 maart 2008

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een 21-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagmiddag rond 16.00 uur op de Laan van Brabant aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een geprepareerde tas bij zich en wilde daarmee wat schoenen en kleding meenemen. De bedrijfsleider hield de vrouw aan en heeft de politie gewaarschuwd. Tegen de vrouw zal procesverbaal opgemaakt worden.

Rijder onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 03.25 uur aan de Stadsschuur een 25-jarige man uit Bergen op Zoom betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 470 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Twee inbrekers op heterdaad betrapt

ROOSENDAAL: Twee inbrekers dachten in de nacht van woensdag op donderdag hun slag te slaan bij een flat aan de David Teniersplein.

De politie kreeg rond 03.10 uur een melding van inbraak. Twee agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen dat de deur van de bergingen bij de flat was geforceerd. Toen ze het flatgebouw controleerden op verdachte personen, troffen agenten twee mannen aan die zich schuil hielden in de hal op de tiende verdieping van het flatgebouw. Het waren twee Spanjaarden van 44 jaar en 32 jaar oud. Beide verdachten zijn naar het bureau overgebracht en in verzekering gesteld. Iets verderop trof de politie een auto met Spaans kenteken aan. Uit onderzoek bleek deze wagen gestolen te zijn. De auto en het gereedschap dat erin lag, is in beslag genomen.

Verdachte fietsendiefstal Tolbergcentrum aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.45 uur op het Tolbergcentrum een 17-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een fiets zaterdag 1 maart vanuit het winkelcentrum.

Agenten herkenden de jongen op camerabeelden waarop duidelijk te zien was dat enkele jongens de fiets wegnamen. De politie heeft aangifte opgenomen van de vader van de 15-jarige jongen van wie de fiets is. De verdachte is na verhoor aan zijn vader overgedragen; bekeken wordt welke passende straf de 17-jarige jongen kan krijgen. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachten.

Jongen (12) mishandelt stadgenoot

ROOSENDAAL: Een 12-jarige jongen uit Roosendaal is woensdagmiddag kort voor 15.30 uur aangehouden wegens mishandeling. Dat gebeurde nabij een onderwijsinstelling op de Laan van Belgie. De verdachte, die geen leerling is van de school, sloeg daar een 16-jarige stadgenoot in het gezicht en schopte hem. De 16-jarige jongen fietste snel naar huis en liet daar de politie bellen. Hij ging samen met zijn broer kijken of zijn belager er nog was. Het slachtoffer denkt zijn persoon verwisseld is met die van een andere leerling waarmee de verdachte nog een appeltje had te schillen. Het gedrag van de 12-jarige jongen wordt besproken in het JCO-overleg dat politie en Justitie hebben over minderjarigen die zich schuldig maken aan een strafbaar feit. In dat overleg wordt ook besloten welke straf passend is.

Mercedes gestolen bij woninginbraak Dinteloord

DINTELOORD: Bij een woninginbraak aan de Johan Frisolaan is in de nacht van woensdag op donderdag een grijze Mercedes E 220 CDI (93-PK-PG) gestolen. Dieven boorden een gaatje in het kozijn om zo door een raampje naar binnen gekomen. Met de autosleutels en onder meer enkele bankpassen gingen ervandoor. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde bewoner. De ontvreemde auto staat internationaal gesignaleerd.

Drie woninginbraken in Zevenbergen in een nacht

ZEVENBERGEN: Bij drie woninginbraken in Zevenbergen zijn in de nacht van woensdag op donderdag een auto en diverse goederen buitgemaakt. In alle gevallen kwamen de dieven binnen door een gaatje in de deur of het kozijn te boren. De politie heeft aangiften opgenomen.

Bij een woning aan de Lindonk werd een zilverkleurige Mercedes E 200 CDI (22-LR-SH) gestolen en op een adres aan de Ertesem gingen de dieven onder andere aan de haal met een platte TV, een laptop, contant geld en sieraden. De derde woning die 'bezocht' werd, stond aan de Ansekerke, daar werd onder andere een TV gestolen.

Auteur: Eefje Klijberg/ Andre van den Hul