Nederlandse Politiebond


NIEUWE ACTIEAANZEGGINGEN VERSTUURD

NPB heeft vandaag voorwaardelijke actie aanzeggingen verstuurd

Voor het geval mocht blijken dat het gesprek dat morgenmiddag begint tussen de minister en de bonden over het CAO-eindbod dat de minister ons heeft gedaan niet tot een voor de NPB bevredigende oplossing mocht leiden en wij genoodzaakt zijn tot verder actie voeren vanaf volgende week, heeft de NPB vandaag de voorwaardelijke actieaanzeggingen naar de Korpsen verstuurd.

De minister wordt tot uiterlijk de nacht van maandag op dinsdag de tijd gegeven om met een voor de NPB aanvaardbare oplossing te komen voor het CAO-conflict. Gebeurt dat niet dan zal allereerst vanaf volgende week dinsdag het coulancebeleid weer uit de kast gehaald worden.

Tevens zal komende dinsdag een werkonderbrekingen worden georganiseerd in alle Korpsen van 8.00 uur tot 10.00 uur. Tijdens deze werkonderbreking zullen de collega's opgeroepen worden voor een demonstratieve actie op straat waarbij wij hinder voor het publiek en dan met name het verkeer niet kunnen uitsluiten. (Understatement) Bij deze activiteit kunnen ook collega's aansluiten die op dat moment vrij zijn van dienst, zomogelijk ook gehuld (en daardoor herkenbaar) in het actievest.
De regionale actiecentra zullen de collega's over de concrete plannen nog nader informeren.

Op donderdag is er wederom een actie gepland waarover de regionale actiecentra de collega's volgende week zullen informeren.

Mocht het nodig zijn dan zullen we vanaf volgend weekend niet kunnen uitsluiten dat we met onze acties nog langer evenementen zullen ontzien.

Morgen zal samen met de andere bonden gekeken worden in hoeverre de actieplannen van de bonden gezamenlijk kunnen worden uitgevoerd.

Gepubliceerd op 06 maart 2008 door J F W (Hans) van Duijn.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.