Gemeente Eersel


Grote belangstelling voor installatie Anja Thijs als burgemeester van Eersel

Maandag 3 maart werden Anja Thijs en haar echtgenoot verwelkomd door het college van burgemeester en wethouders op de Markt in Eersel. Het gezelschap begaf zich in een paardentram onder begeleiding van verschillende Gilden uit de gemeente naar het plein voor het gemeentehuis. Daar werd door de gilden de eed van trouw afgenomen en zorgde fanfare De Goede Hoop uit Eersel voor de muzikale opluistering.

In een raadsvergadering vond de officiële beëdiging en de installatie van de nieuwe burgemeester van Eersel plaats. Onder het oog van familie, vrienden, burgemeesters uit de regio en andere relaties beëdigde commissaris van de koningin mevrouw Hanja Maij-Weggen voor het eerst een burgemeester in de raadszaal van de betreffende gemeente en niet in het provinciehuis in Den Bosch. Enkele kunstenaars van de Plaatse in Duizel overhandigden Anja Thijs een zelfgemaakt vaas en een schilderij die eerder bij binnenkomst door de gasten getekend waren.

Na het officiële gedeelte kwamen ook verenigingen en inwoners kennis maken met de nieuwe burgemeester en haar echtgenoot. Dinsdag 4 maart is Anja Thijs gestart als burgemeester van de gemeente Eersel.

druk op de receptie van de nieuwe burgemeester website.jpg