Gemeente Helden

Certificaat voor de gastvrijheid van Helden

Bij het vak Culturele Kunstzinnige Vorming hebben leerlingen van 4-havo een regioproject uitgevoerd. De klas koos ervoor om een tv-programma te maken. Als onderdeel van dit programma hebben Nina van Bree, Tessa Peeters, Inge Verbruggen en Willeke Leyser ervoor gekozen om een imitatie van het programma Nu we er toch zijn van Eddy Zoëy te maken. Dit is elke dinsdag te zien van 21.30 tot 21.55 uur op BNN.

De leerlingen hebben bij een aantal huizen aangebeld en gevraagd of ze iets mochten drinken. Bij de meerderheid zijn ze binnengelaten en kregen ze ook daadwerkelijk iets te drinken. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat Helden-Dorp heel gastvrij is.

Net als in het echte programma wilden ze iets uitreiken. Ze hebben zelf een certificaat gemaakt en uitgereikt aan burgemeester Mat Vestjens. Daarmee wilden ze laten weten dat ze Helden-Dorp heel gastvrij vinden.

Het project was voor herhaling vatbaar. Dit jaar hebben ze gekozen voor Helden-Dorp. Reken er maar op dat volgend jaar een ander dorp aan de beurt is. U bent gewaarschuwd!

6-3-2008 09:45