TMC


Technology & ICT-dienstverlener TMC Group realiseert omzetgroei van 95% en een winstgroei van 86%

Eindhoven, 6 maart 2008 ­ TMC Group maakt vandaag haar resultaten over 2007 bekend.

SAMENVATTING VAN HET JAAR 2007

OPERATIONEEL

· Acquisitie van Adapté B.V. in juli 2007 afgerond, integratie succesvol en voor op schema.
· Preferred supplier status bij groot aantal opdrachtgevers.
· Succesvolle strategische samenwerking met TNO.
· Vier start-ups van businesscellen begin 2007, waarvan drie in samenwerking met TNO.
· Start-ups van begin 2007 tenminste break-even in eerste jaar.

IEDEREEN ONDERNEMEND 1 / 10

PERSBERICHT

Thijs Manders, CEO van TMC Group: "Uitstekend gepositioneerd voor 2008."

"Een uitermate vruchtbaar jaar waarin we in ons eerste jaar van beursnotering de vooraf gestelde en gecommuniceerde doelstellingen ruimschoots hebben behaald. Eerst en vooral gaat het om het behalen van resultaten en realiseren van groei en daarin hebben we opnieuw forse stappen gezet. We zijn alert op de mogelijke gevolgen van de kredietcrisis en mogelijke economische impasse op onze opdrachtgevers, maar zijn desalniettemin klaar voor verdere doorgroei in 2008. Wij steken vol vertrouwen in op een autonome groei in opbrengsten van minimaal 25%. We verwachten dit te realiseren omdat wij actief zijn in minder conjunctuurgevoelige markten binnen research & development en overheid. De zeer hoogwaardige technische en ICT-arbeidsmarkten waarin wij opereren, blijven krap en steeds meer specialisten en adviseurs zien de voordelen van onze moderne arbeidsverhouding en ons businessmodel. Met meer dan 100 talentvolle ondernemende promovendi en de mix van tientallen nationaliteiten bieden we onmisbare innovatieve kennis, waar onze opdrachtgevers graag en onverminderd gebruik van zullen maken. Primair zijn we in 2008 gericht op het autonoom laten groeien van de twee member companies TMC Technology & ICT en Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek door het maximaal benutten van ons cellenconcept. We sluiten het doen van een overname in 2008 niet uit."

ALGEMEEN
In 2007 hebben we een forse autonome groei in opbrengsten gerealiseerd, een strategische acquisitie met een directe bijdrage aan de winst per aandeel uitgevoerd en een verdere uitrol van het werkondernemerschapsmodel bewerkstelligd. Daarnaast profiteren wij van het feit, dat research & development gedreven organisaties, gestimuleerd door de overheid, activiteiten steeds meer middels open innovatie en uitwisseling van kennis uitvoeren. Spreiding van kennis en inzet van professionals bij diverse opdrachtgevers worden hiermee in toenemende mate een optie en speelt in onze optiek in op de maatschappelijke trend van leven en werken.

Wij hebben aangetoond met ons werkondernemerschapsmodel nationaal en internationaal toptalent te kunnen inzetten in een steeds verkrappende arbeidsmarkt. Daarnaast beschikken onze specialisten allen over een gezonde dosis ondernemersmentaliteit en een hoog opleidingsniveau (HBO, WO, promovendi). Wij zien het als "Hét model voor de 21e eeuw", niet alleen voor de werkondernemer maar zeker ook voor onze opdrachtgevers en investeerders.

FINANCIËLE INFORMATIE

Substantiële stijging in aantal werkondernemers
Ook in 2007 is de mobiliserende werking van het werkondernemerschapsmodel gebleken. Het aantal werkondernemers binnen TMC Technology & ICT steeg van 175 eind 2006 naar 241 eind 2007. In januari 2008 zijn we gestart met meer dan 260 werkondernemers en waren er eind 2007 reeds 38 getekende contracten voor 2008. Door de acquisitie van Adapté hebben we nog eens circa 145 specialisten aan onze organisatie kunnen toevoegen. Totaal zijn er eind januari meer dan 460 medewerkers in dienst van TMC Group, waarvan 405 werkondernemers en 56 indirecte medewerkers.

Forse groei in opbrengsten
De geconsolideerde opbrengsten bedroegen Eur 27,4 miljoen; een groei van 95% ten opzichte van 2006. In de tweede helft van 2007 heeft Adapté hieraan Eur 5,4 miljoen bijgedragen.
IEDEREEN ONDERNEMEND 2 / 10

PERSBERICHT

De autonome groei in opbrengsten was 56% van Eur 14,1 miljoen in 2006 naar Eur 21,9 miljoen in 2007. Alle businesscellen hebben hieraan bijgedragen. De vier start-ups van begin
2007 leverden met name in de tweede helft van het jaar hun bijdrage.

De strategie van diversificatie, die erop is gericht een betere spreiding te realiseren met het aanbieden van een breder scala aan technische competenties en daarmee een groter aantal opdrachtgevers, is hierdoor volop tot uitdrukking gekomen. Een succesvol voorbeeld daarbij is de opbrengstenontwikkeling bij TNO als gevolg van de strategische samenwerking. Ook de preferred supplier status bij een aantal opdrachtgevers, waarmee eveneens een raamovereenkomst is gesloten, heeft hieraan bijgedragen.

Toename in absolute bruto winst en als % van opbrengsten De geconsolideerde bruto winst bedroeg Eur 10,1 miljoen; een groei van 110% ten opzichte van 2006. De bruto winst bijdrage van Adapté B.V. in de tweede helft van 2007 bedroeg Eur
2,4 miljoen. De autonome bruto winst nam met 61% toe tot Eur 7,8 miljoen. De bruto winst als percentage van de opbrengsten steeg met 1,1%, met name als gevolg van de stijging in het gemiddeld uurtarief, wat een lichte productiviteitsdaling in verband met feest- en verlofdagen en een stijging in de overwinstdeling als gevolg van de toename in senioriteit binnen de populatie van werkondernemers, meer dan compenseerde.

Sterke stijging in bedrijfsresultaat (EBIT)
Het geconsolideerde bedrijfsresultaat bedroeg Eur 4,9 miljoen. Het bedrijfsresultaat van Adapté B.V. in de tweede helft van 2007 heeft hieraan bijgedragen voor Eur 1,5 miljoen (exclusief allocatie van holding kosten). Het autonome bedrijfsresultaat is gestegen met 25% naar Eur 3,5 miljoen in 2007 (2006: Eur 2,8 miljoen). Als percentage van de opbrengsten nam de autonome EBIT af met 4,0% naar 16,1%. Dit met name als gevolg van de opstart van de nieuwe businesscellen begin en eind 2007 en de verdere professionalisering en versterking van de interne organisatie, inclusief de uitbreiding van het account management, celdirectie en office management. Hiermee zijn we zeer goed gepositioneerd voor 2008, waarbij wij de verhouding direct/indirect personeel als een belangrijke target voor verdere groei hanteren.

Winst over het boekjaar
De geconsolideerde winst kwam uit op Eur 3,6 miljoen, waaraan Adapté B.V. in de tweede helft van 2007 voor Eur 1,1 miljoen bijdroeg (exclusief allocatie van holding kosten). De winst per gewoon aandeel nam toe met Eur 0,37 tot Eur 0,96. De winst van Adapté B.V. over de eerste helft van 2007, zijnde Eur 1,3 miljoen, is onderdeel van de koopprijs. De autonome winst over de verslagperiode bedroeg Eur 2,7 miljoen in 2007, in vergelijking met Eur 1,9 miljoen in 2006.

Kasstroom en vermogenspositie
De netto kasuitstroom 2007 bedroeg Eur 2,8 miljoen, inclusief de overname van Adapté B.V.. De onderhandse plaatsing van 315.000 gewone aandelen resulteerde in een netto opbrengst van Eur 4,0 miljoen. De kasuitstroom in relatie tot de verwerving van Adapté B.V. bedroeg Eur 7,6 miljoen. De totale nominale koopprijs bedroeg Eur 20,1 miljoen.

De investeringen in materiële vaste activa stegen, mede als gevolg van de implementatie van het nieuwe Enterprise Resource Planning (ERP) systeem en de investeringen in ICT- infrastructuur als gevolg van de groei van de organisatie.

Als gevolg van de acquisitie van Adapté B.V. is er een immaterieel actief voor de klantencontacten en de handelsnaam opgenomen van Eur 2,9 miljoen. De amortisatie in 2007 bedroeg Eur 146 duizend binnen de geconsolideerde cijfers voor een half jaar. IEDEREEN ONDERNEMEND 3 / 10

PERSBERICHT

De kaspositie eindigde op Eur 2,2 miljoen. De verhouding eigen vermogen/totaal vermogen is met 64% gezond te noemen.

PROFORMA GECOMBINEERDE GEGEVENS
De resultaten van Adapté B.V. zijn opgenomen in de geconsolideerde cijfers van TMC Group vanaf 1 juli 2007 conform IFRS. De proforma gecombineerde cijfers geven de winst weer onder de veronderstelling dat Adapté per 1 januari is overgenomen, en daarmee een referentie voor de toekomst.

Forse groei in opbrengsten
De totale proforma gecombineerde opbrengsten stegen in 2007 met 134% naar Eur 32,9 miljoen. Adapté B.V. draagt Eur 10,9 miljoen bij aan de proforma gecombineerde opbrengsten in 2007.

Bruto winst toename
De totale proforma gecombineerde bruto winst nam met 161% toe tot Eur 12,6 miljoen mede als gevolg van de hogere bruto winst binnen de member company Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek.

Verdubbeling van het bedrijfsresultaat (EBIT)
Het proforma gecombineerde bedrijfsresultaat steeg met 129% naar Eur 6,5 miljoen in 2007. Adapté B.V. droeg daar voor Eur 3,2 miljoen aan bij.

Groei in winst en stijging WPA
De proforma gecombineerde winst bedroeg Eur 4,7 miljoen. Dit betekent een toename van 146% ten opzichte van 2006 en een substantiële bijdrage in de proforma gecombineerde winst per aandeel van Eur 1,26 per gewoon aandeel en Eur 1,21 per verwaterd aandeel.

VOORUITZICHTEN TMC GROUP
Het jaar 2007 hebben we goed afgesloten en we zijn uitstekend gepositioneerd voor een goede start in 2008. Na de succesvolle integratie van Adapté zal 2008 tevens in het teken staan van een continu proces van professionalisering en het streven naar operational excellence. Hierbij zullen we alle facetten belichten van onze dienstverlening en de ondersteunende processen. Daarnaast zullen we extra aandacht besteden aan het uitdragen van onze visie: "Iedereen ondernemend!" en de branding van het `werkondernemen' als het model voor de 21e eeuw.

De start-ups in 2007 zullen in 2008 verder op stoom komen. Met de combinatie van de twee member companies TMC Technology & ICT en Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek hebben we een uitgebalanceerde portfolio aan competenties en opdrachtgevers. De huidige marktontwikkelingen bieden nog steeds kansen voor onze groeidoelstellingen. Opdrachtgevers actief in de hightech industrie blijven investeren in research & development om de concurrentie voor te blijven. Bovendien hebben we competenties in huis die in diverse industrieën inzetbaar zijn, waaronder petrochemie en fijnchemie.

Daarnaast richt de dienstverlening van Adapté zich op te totale levenscyclus van een gebouw of infrastructuurwerk, waardoor er relatief weinig last zal zijn van conjuncturele ontwikkelingen. Opdrachtgevers, voor een groot deel overheden, besteden meer aan beheer en onderhoud indien er minder wordt uitgegeven aan realisatie van nieuwbouw.

Ons ambitieniveau is er dan ook op gericht om tenminste 25% groei in opbrengsten te realiseren in 2008.
IEDEREEN ONDERNEMEND 4 / 10

PERSBERICHT

JAARREKENING
De financiële informatie (met uitzondering van de proforma en autonome cijfers) is gebaseerd op International Financial Reporting Standards, zoals aanvaard binnen de Europese Unie (EU-IFRS). De informatie opgenomen in de bijlagen 2 t/m 4 is ontleend aan de gecontroleerde jaarrekening 2007 van The Member Company (TMC) N.V., waarbij een goedkeurende accountantsverklaring is verstrekt, die op 6 maart 2008 op de website van TMC Group zal worden geplaatst. De jaarrekening 2007 dient nog door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te worden vastgesteld. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt gehouden op 23 april 2008.

TOEKOMSTGERICHTE UITSPRAKEN
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van het management en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staat. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico's en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages en veranderingen in wet- en regelgevingen. Het management van TMC Group kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt TMC Group geen verplichtingen om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.


---

VOOR MEER INFORMATIE
Miranda van Engelen
040 239 22 63
www.tmc.nl

TMC GROUP
Het beursgenoteerde TMC Group zet als Technology & ICT-dienstverlener met een uniek businessmodel meer dan 400 (zeer) hoogopgeleide werkondernemers, specialisten en adviseurs in op projectbasis bij diverse opdrachtgevers. Klanten zijn o.a. Philips, ASML, Océ, TNO, NXP Semiconductors, Vebo, Ministerie van Defensie en Gemeente Amsterdam. De onderneming is vaak nauw betrokken bij de kernontwikkeling(en) van de klant.

TMC Group profileert zich in de markt met twee `member companies':
- TMC Technology & ICT

- Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek

TMC Group hanteert het werkondernemerschapsmodel dat bestaat uit de volgende vier principes:
1. Langdurige arbeidsrelatie

2. Individuele winstdeling

3. 1-op-1 carrière coaching

4. Werkzaam in een gespecialiseerde, ondernemende businesscel

Dit model, uniek door de combinatie van de vier principes, maakt van TMC Group een onmisbare schakel tussen de werkondernemer en de opdrachtgever, zeker in krappe arbeidsmarkten.

IEDEREEN ONDERNEMEND 5 / 10

PERSBERICHT

FINANCIËLE AGENDA

- 23 april 2008:
Algemene Vergadering van Aandeelhouders
- 21 augustus 2008: Bekendmaking halfjaarcijfers 2008
- 3 maart 2009: Bekendmaking jaarcijfers 2009
- 22 april 2009:
Algemene Vergadering van Aandeelhouders

BIJLAGEN

1. Kerngegevens

2. Geconsolideerde balans per 31 december 2007
3. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening over 2007
4. Geconsolideerd kasstroomoverzicht over 2007

IEDEREEN ONDERNEMEND 6 / 10

PERSBERICHT


1. KERNGEGEVENS:

IEDEREEN ONDERNEMEND 7 / 10

PERSBERICHT


2. GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER 2007: (VÓÓR WINSTBESTEMMING)

IEDEREEN ONDERNEMEND 8 / 10

PERSBERICHT


3. GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING OVER 2007:

IEDEREEN ONDERNEMEND 9 / 10

PERSBERICHT


4. GECONSOLIDEERD KASSTROOMOVERZICHT OVER 2007:

IEDEREEN ONDERNEMEND 10 / 10