Ingezonden persbericht


Persbericht, 4 maart 2008 2008/04

ZUIDERZEEMUSEUM TOONT HEDENDAAGSE KERAMIEK

Het Zuiderzeemuseum presenteert van 6 maart tot en met 18 mei 2008 haar nieuwe aanwinsten keramiek tijdens de tentoonstelling Hollandse Nieuwe 4. Daagt het hedendaagse keramiek het keramiek van vroeger uit, of juist andersom? De recent aangekochte objecten van Studio Job, Hella Jongerius en Rem Posthuma worden op een bijzondere wijze gepresenteerd in combinatie met keramiek uit de museumcollectie.

Collectie
De collectie keramiek van het Zuiderzeemuseum omvat ruim duizend objecten, een groot deel van de collectie bestaat uit alledaagse gebruiksvoorwerpen uit het verleden. Beeldende kunst en vormgeving zijn, naast cultuurgeschiedenis, belangrijke aandachtsgebieden in het huidige beleid van het Zuiderzeemuseum. De Vereniging Vrienden van het Zuiderzeemuseum kocht bij Koninklijke Tichelaar Makkum de series Still Life en Biscuit van Studio Job. Deze series zijn gebaseerd op sprookjes en fantasiefiguren. Ook wordt de serie Golden Biscuit, die in bruikleen is van Studio Job, getoond.

Designers
Studio Job ontwerpt tijdloze voorwerpen die gebaseerd zijn op persoonlijke fascinaties. Hella Jongerius' werken ogen vertrouwd en eenvoudig, maar daarachter gaat een overvloed van intelligentie schuil. Door de ongebruikelijke combinatie van materialen past wellicht vervreemding het beste bij haar werk.
Rem Posthuma vindt zijn inspiratie in Arabische ontwerpen en productiemethodes. Hij heeft deelgenomen aan vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.

Noot voor de redactie,