Politie Amsterdam-Amstelland



Bromfietser gewond bij aanrijding / Bovenkerkerweg Amstelveen (06/03/08)

Een 18 jarige bromfietser uit Mijdrecht is gewond geraakt nadat hij donderdagmorgen 06 maart om acht uur betrokken was geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de Bovenkerkerweg in Amstelveen.

De 52 jarige bestuurder uit Uithoorn is aangehouden.

Het slachtoffer reed over het fietspad uit de richting Uithoorn. De automobilist wilde de Nesserlaan oprijden en zag vermoedelijk de bromfietser over het hoofd. Het letsel liet zich aanvankelijk ernstig aanzien, maar omdat hij bij de aanrijdng een helm droeg, vielen de verwondingen uiteindelijk mee.

Drugsvondst Herengracht / Amsterdam (06/03/08)

Naast 14 kilo softdrugs werd dinsdagmiddag 5 maart, rond drie uur, een behoorlijke hoeveelheid geld aangetroffen in een woning aan de Herengracht. De politie heeft een 55 jarige Amsterdammer aangehouden.

Na rechercheonderzoek deed de politie een inval in de woning. Daar werden naast de drugs, geld, weeg- en andere apparatuur voor verwerking van drugs, een computer en administratie aangetroffen. De politie vermoedt dat het hier om een opslag- en distributieplaats gaat. De verdachte is de gebruiker van de ruimte. Rechercheurs van wijkteam Lijnbaansgracht hebben de zaak in onderzoek.

Drie aanhoudingen na beroving / Uilenburgerstraat (06/03/08)

De politie heeft woensdagavond op de Uilenburgerstraat twee mannen en een vrouw aangehouden die rond halfnegen in een lijnbus een 17-jarige jongen uit Marken hadden beroofd. Het slachtoffer kreeg daarbij enkele klappen.

De jongen uit Marken zat in de bus op weg naar huis toen één van de verdachten bij hem kwam staan en de rookwaar van het slachtoffer opeiste. Vervolgens werd het slachtoffer naar zijn portemonnee gevraagd waarbij hij klappen in zijn gezicht kreeg. De 17-jarige wist echter de chauffeur te waarschuwen waarna de drie bij de eerst volgende halte uitstapten. De gewaarschuwde agenten konden op basis van de signalementen van de drie, niet lang daarna tot aanhouding overgaan.