Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Week 10, 6 maart 2008

Nieuwe PartijenWijzer: bij welke partij pas jij?

Vanaf vandaag heeft de StemWijzer er een broertje bij: de PartijenWijzer (www.partijenwijzer.nl). Een nieuwe test op internet die, evenals de StemWijzer, ontwikkeld is door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Met de PartijenWijzer kun je aan de hand van 42 korte stellingen zien bij welke politieke partij(en) jij thuishoort en hoe jouw ideale samenleving eruit ziet.

De stellingen in de PartijenWijzer gaan over onderwerpen als: Ben je voor veel of weinig overheidsinvloed op de economie? Vind je geld belangrijker dan immateriële zaken? Ben je vooruitstrevend of juist behoudend? Wat vind je van de invloed van religie op de politiek?

Voor de beantwoording kun je kiezen tussen eens, oneens en overslaan. Na afloop van de test krijg je een korte beschrijving van jouw visie op de maatschappij en een overzicht van politieke partijen die volgens jouw antwoorden op de stellingen het dichtst bij je staan. Ook kan worden doorgeklikt naar de beginselprogramma's van de geadviseerde partijen. De eigen antwoorden op de stellingen kunnen worden vergeleken met die van de overige deelnemers.

In de PartijenWijzer zijn alle tien partijen opgenomen die in 2006 in de Tweede Kamer zijn gekozen.