Ingezonden persbericht


ZELDZAME OKAPI GEBOREN IN DIERGAARDE BLIJDORP

Vanmorgen omstreeks 5 uur is in Diergaarde Blijdorp een gezonde okapi geboren. Waarschijnlijk is het prachtige kalfje een vrouwtje en daarmee een zeer welkome aanwinst voor het Europese fokprogramma voor deze zeldzame dieren.

Moeder van de kleine okapi is Kamina, die zelf tien jaar geleden in de Rotterdamse Diergaarde geboren is. Vader is de beproefde fokman Tom. De geboorte van een okapi is altijd bijzonder, omdat er maar weinig okapi's in dierentuinen leven. Ook in het wild zijn ze zeldzaam; ze leven in een vrij klein gebied in de Kongo. Hoeveel okapi's er daar leven is onbekend, omdat de regio politiek erg instabiel is.

Okapi's vallen op door hun fluweelzachte, diepbruine vacht en de opmerkelijke zebra-strepen op de billen en poten. Toch zijn okapi's niet verwant aan zebra's, maar aan giraffen, die net zo'n extreem lange tong hebben. Okapi's zijn schitterende maar gevoelige dieren, die veel aandacht van hun verzorgers vergen.

Blijdorp is de enige Nederlandse dierentuin waar okapi's te zien zijn. De eerste okapi in Rotterdam kwam in 1960 ter wereld en het vandaag geboren jong is op de kop af de 40ste okapi-baby in Blijdorp! Het zal duidelijk zijn dat Blijdorp bijzonder in haar nopjes is met deze bijzondere baby!


---

Voor persinformatie en het downloaden van persfoto's kunt u surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer

Voor kraambezoek kunt u een afspraak maken via de afdeling Communicatie: 010 44 31 427