Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Checkpoint Systems sluit contract met Metro Group voor RFID portals

Nieuwegein, 6 maart 2008 - - Checkpoint Systems, innovatief en toonaangevend leverancier en tevens marktleider in systemen en producten voor artikelbeveiliging, productidentificatie (RFID) en verkooppromotie in de retail en haar supply chain, gaat RFID portals leveren aan 200 REAL hypermarkten van Metro Group in Duitsland in 2008.

Een en ander is een vervolg op de succesvolle implementatie van de portals bij meer dan 100 REAL hypermarkten in 2007. De portals in de winkels worden gebruikt om pallets bij aankomst te registreren en zo de efficiency in de supply chain te verbeteren. Dezelfde portals zullen worden gebruikt voor het registreren en volgen van dozen.

Wij zijn erg verheugd om onderdeel uit te maken van de wereldwijde RFID inspanningen van Metro Group , aldus Checkpoint Systems President en CEO Rob van der Merwe. Nieuwe implementaties van RFID-technologie, zoals deze bij de REAL Hypermarkten van Metro Group in Duitsland, zijn sprekende voorbeelden van zowel de toewijding van het bedrijf aan de technologie, als de effectiviteit van RFID voor het verbeteren van logistieke processen in de retail.

Checkpoint breidt de toepassingsmogelijkheden van RFID steeds verder uit, gezien het feit dat retailers zich eveneens steeds verder ontwikkelen , vervolgt Van der Merwe. Denk aan de introductie van onze nieuwe Evolve" serie van de nieuwe generatie Shrink Management producten waarmee Checkpoint retailers een nieuw, state-of-the-art platform biedt voor het verbeteren van dervingsbeheer. Hieronder valt ook een efficiënt overgangstraject voor RFID.

Over Checkpoint Systems, Inc.

Checkpoint Systems Inc. is wereldleider in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retail en zijn supply chain. Alle oplossingen en diensten die Checkpoint zijn klanten levert zijn er op gericht om hun omzet en winst te verhogen. Checkpoint is beursgenoteerd op de NYSE, doet in alle delen van de wereld zaken en heeft wereldwijd bijna 4000 medewerkers. Het is gespecialiseerd in RF-technologie (radiofrequentie).Het productportfolio bestaat o.m. uit: systemen voor digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente Identificatie), RF-bronbeveiliging en etikettering. Het aanbod wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van 26 servicebureaus. Website: www.checkpointeurope.com