Ingezonden persbericht


6 maart 2008

Cosun persbericht

06/03/2008

Nieuwe directievoorzitter Royal Cosun

De huidige directievoorzitter van Koninklijke Coöperatie Cosun UA, drs. C.J. Menkhorst RA, heeft te kennen gegeven per 1 juli 2008 met pensioen te willen gaan. Het is het voornemen dat hij wordt opgevolgd door drs. R.P. Smith RA.

Kees Menkhorst (60) is sinds september 1989 in dienst van Cosun. De eerste zes jaren als financieel directeur van de Koninklijke VanderHave Groep, daarna als lid van de toenmalige hoofddirectie. Vanaf april 1999 is hij voorzitter van de concerndirectie.

Robert Smith (47) kwam in 1995 in dienst van Cosun, waarbij hij sinds 2000 financieel directeur en lid van de concerndirectie is. Van 1995 tot en met 1999 was hij onder andere werkzaam als concerncontroller. Daarvoor werkte hij als openbaar accountant bij het toenmalige kantoor Arthur Andersen.

De raad van beheer heeft Robert Smith gevraagd de functie van directievoorzitter op zich te nemen en spreekt daarmee het vertrouwen uit dat hij deze functie succesvol zal vervullen. De voorgenomen benoeming is inmiddels voor advies aan de centrale ondernemingsraad voorgelegd.

Profiel

Royal Cosun is een internationaal concern dat natuurlijke voedingsmiddelen en -ingrediënten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het assortiment is breed en veelzijdig. Van producten zoals suiker, inuline, alcohol en aardappelspecialiteiten tot samengestelde ingrediënten voor onder meer snacks, banket, zuivel, frisdrank en de foodservice sector. Daarnaast verwerkt het concern organische reststromen tot bijvoorbeeld bio-ethanol en diervoeding. In al deze markten werken de Cosun-ondernemingen Suiker Unie, Sensus, Nedalco, Aviko, SVZ en Unifine Food & Bake Ingredients nauw samen met hun klanten en leveranciers.

Royal Cosun werd ruim honderd jaar geleden opgericht door Nederlandse suikerbietentelers die zich verenigden in een coöperatie. Op dit moment telt de coöperatie circa 13.000 leden/aandeelhouders. Inmiddels is Cosun uitgegroeid tot een onderneming met gemiddeld 4.200 medewerkers en met een concernomzet van circa 1,5 miljard euro.

------ EINDE PERSBERICHT -----

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, telefoon (076) 530 32 43. E-mail: presscosun@cosun.com