WereldOuders met spots bij Socutera


HILVERSUM, 20080306 -- WereldOuders heeft speciale televisiespots gemaakt. Bij de samenstelling van de spots is gebruik gemaakt van een bijzondere documentaire over het oudste WereldOuders tehuis in Mexico. De spots van 95 seconden komen in het weekend van 15 en 16 maart in de Socutera zendtijd op de televisie. Op zaterdag 15 maart op Nederland 1 rond 17:52 uur en op zondag 16 maart op Nederland 2 rond 16:58 uur en 19:00 uur.

Er is ook een 20 seconden spot gemaakt, deze wordt in de week daarna in ieder geval 2 x per zender 1,2 en 3 vertoond. Het tijdstip wordt door de NOS eindregie bepaald.
De documentaire werd gemaakt door Ineke Hilhorst Producties en werd enige tijd geleden uitgezonden door de NCRV.

Ineke Hilhorst volgde in Mexico twee jongens, Hugo (8) en Tonio (10) die werden opgenomen in het tehuis. Belangstellenden in het werk van WereldOuders kunnen op de totaal vernieuwde website een toegankelijk overzicht krijgen van de activiteiten in Nederland en het reilen en zeilen in de tehuizen in 9 landen van Latijns Amerika.

WereldOuders werft fondsen voor deze huizen waar bijna 4000 verlaten en verweesde kinderen de kans krijgen om aan hun toekomst te bouwen. Ze krijgen er medische zorg, gaan naar school en leren een vak. De stichting heeft het CBF keurmerk voor verantwoorde fondsenwerving en besteding en is onderdeel van de internationale organisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) samen met de VS, Canada en 8 landen in Europa. WereldOuders wordt ondersteund door een comité van aanbeveling.

Dominee Carel ter Linden studeerde rechten en theologie en was voorganger in een aantal huwelijks-, rouw- en doopdiensten van het koninklijk huis.

Dr Henk van Os studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis en was hoogleraar Kunst- en
cultuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Mr Kees van Lede studeerde rechten en werkte o.m.bij Shell en Ahold en werd voorzitter van VNO en de Raad van bestuur bij Akzo Nobel

Dr Herman Wijffels studeerde economie en werkt bij de Wereldbank. Hij was informateur van het huidige Nederlandse kabinet.