Geschiedenis voor mensen die meer willen weten op Historiek.net


AMSTERDAM, 20080306 -- Nederland heeft er een webstek bij waar uitgebreid verslag gedaan zal worden van belangrijke gebeurtenissen uit het verleden www.historiek.net. Een website waar het hedendaagse nieuws in historisch perspectief zal worden gezet.

De website richt zich op alle Nederlandstaligen en in het bijzonder op díe mensen die niet genoeg hebben aan het korte snelle nieuws. Het geleende motto van de maker van Historiek.net is dan ook dat 'wie het heden wil begrijpen, kennis moet nemen van het verleden'.

De komende periode zal voor Historiek.net in het teken staan van het plaatsen van vooral veel hoofd-content. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan artikelen over Montesquieu, de geschiedenis van Israël of Colombia, de rol en taak van de Afrikaanse Unie en-zo-nog-wel-even-voort. De site heeft echter niet als doel de geschiedenis volledig in kaart te brengen. Want, laten we realistisch zijn, zoiets is onhaalbaar. Zeker gezien het feit dat de website geen team van redacteuren heeft, maar een particulier initiatief is.

Historiek.net gaat ervan uit in de loop der tijd een geschiedenissite te worden die vele Nederlanders dagelijks per se willen raadplegen. Niet omdat ze verliefd zijn op de verstofte verleden tijd, maar omdat ze de wereldgebeurtenissen in historisch perspectief willen zien.

De webmaster: "In de toekomst willen we met de website een platform zijn voor mensen die niet alleen kennis willen nemen van het nieuws van de dag, maar dat nieuws ook echt willen kunnen duiden. Over enige tijd zullen er op de website daarom dagelijks artikelen verschijnen die niet alleen berichten over de gebeurtenissen van die dag of week, maar ze ook en vooral in historische perspectief zetten. Dit uiteraard zonder een oordeel te geven over de actualiteiten."





Ingezonden persbericht