Pedagogisch veldatelier BredeSchool geprolongeerd

dinsdag 15 januari 2008

Sardes en het Seminarium voor Orthopedagogiek/SvO Consult organiseren voor de tweede keer een tweedaagse over 'wat werkelijk samenbindend is' in de Brede School.

Frank Studulski.

Tijdens veel conferenties en bijeenkomsten gaat het over het beheer en de organisatie van BredeScholen, maar de diepere betekenis komt volgens Sardes en het Seminarium niet aan bod. Daarom willen zij de deelnemers aan het veldatelier helpen juist daarin (door) te groeien: Als het fundament van de Brede School steviger is, zal de uitwerking beter gaan. Het traject richt zich op het fundamentele concept van de BredeSchool. De doorgaande lijn, het buitenschoolse leren, de pedagogische uitgangspunten, voorbeelden uit Scandinavië en de pedagogische dialoog komen aan de orde. Het hart van de BredeSchool wordt in het zonnetje gezet!

Het aanbod van het veldatelier (op 6 maart/17 april en 11 september/9 oktober) is praktijkgericht. De eerste dag wordt ingegaan op de pedagogiek van de Brede School. De tweede dag is bestemd voor een bezoek aan een school in de regio en reflectie. De trajecten zijn bedoeld voor alle betrokkenen bij de BredeSchool ontwikkeling, uit verschillende sectoren, zowel van de werkvloer, het management, coördinatie en ambtenaren. De bijeenkomsten worden verzorgd door Frank Studulski en Jacques Verheijke.

Klik hier voor meer informatie. Zie het origineel