Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarssen, 4 maart 2008

Inzichten en kennis delen tijdens congres `Bouw, beheer en exploitatie van gemeentelijke accommodaties'

Reed Business Overheid organiseert donderdag 6 maart een congres voor gemeentemedewerkers (beleidsadviseurs, beleidsmedewerkers, directieleden, locatiemanagers) die zich bezig houden met exploitatie en beheer van gemeentelijke accomodaties. Het congres vindt plaats in het Meeting Plaza in Maarssen, en wordt voorgezeten door drs P.H. Bon, directeur van BAZN De Bestuursacademie. Het onderwerp is populair binnen gemeenten. Een goede exploitatie van gemeentelijke, culturele-, sport- en andere accommodaties kan leiden tot interessante maatschappelijke projecten en aantrekkelijke financiële inkomsten. Voorwaarde voor succes is echter een degelijke aanpak. Uit de markt is duidelijk gebleken dat beleidmakers meer handvatten nodig hebben om exploitatieprojecten te coördineren. Met de juiste kennis en voorbereiding kunnen financiële tegenvallers worden voorkomen en zal het project in alle opzichten slagen. Reed Business Overheid wil beleidsmedewerkers tijdens het congres inzichten geven voor een succesvolle aanpak. Enkele onderwerpen die aan bod zullen komen:


· Best practice sharing: praktijkvoorbeelden, leren van gemaakte fouten die leiden tot uitvoeringsproblemen
· Trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op het gemeentelijke accommodatiebeleid en op de verschillende projectfases

· Hoe aansprakelijkheidsvragen, Europeesrechtelijke vragen, maar ook financieel-economische vraagstukken en exploitatierisico's vroegtijdig onderkennen?
· Welke organisatiemodellen zijn het meest geschikt: een stichting, een besloten vennootschap, in eigen of in

particulier beheer?
Voor het volledige programma, zie bijgevoegd programma-overzicht. De organisatoren verwachten een hoge opkomst: op moment van schrijven zijn 120 deelnemers geregistreerd. Aanmelden kan tot 5 maart via bijgevoegd inschrijfformulier. Zie ook: www.gemeente.nu/allecongressen.
Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie: Voor meer inhoudelijke informatie over het congres: drs. Ruben Wedekind, adjunct uitgever
Telefoon: 070 4415261
Ruben.wedekind@reedbusiness.nl
Voor organisatorische vragen over het congres:
Elwin Veldhuis
Telefoonnummer: 06-41215181
elwin@veldhuisopleidingsadvies.nl
Journalisten en persvoorlichters zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit congres. Zij kunnen contact opnemen met Ruben Wedekind. Dit congres wordt georganiseerd door uitgeefgroep Overheid, een business unit van Reed Business. Reed Business is onderdeel van een van 's werelds grootste uit- geefconcerns Reed Elsevier. Met merken als Elsevier, ROMagazine en Gemeente.nu heeft Reed Business marktleidende posities in vrijwel alle business-to-business sectoren van de Nederlandse economie.


---- --