Milieudienst Rijnmond

Meldingen gezamenlijk afhandelen

05.03.2008
Cluster communicatie

De DCMR Milieudienst Rijnmond ontving van 25 februari tot 3 maart 2008 426 meldingen van bewoners in het Rijnmondgebied. Rijnmondbewoners kunnen telefonisch of via internet melden als zij overlast ondervinden van stank, stof of lawaai. De meldkamer van de DCMR onderzoekt de meldingen en onderneemt, indien mogelijk, actie om de overlast te stoppen of vraagt een andere (overheids)organisatie de klacht af te handelen.

Klachtengolf over oliestank uit haven in de Europoort

Het onderzoek naar de stankoverlast op zaterdag 1 maart gebeurde in samenwerking met de Rotterdamse Havendienst. Er kwamen bijna 50 klachten binnen over olie-, benzine- en diesellucht. Als een schip beladen wordt, komen de dampen uit de lege ruimen naar buiten, waardoor stankoverlast kan ontstaan. Als de verlaadsnelheid verlaagd wordt, vermindert de stankoverlast meestal . De Rotterdamse Havendienst heeft bij genoemd incident procesverbaal opgemaakt voor het veroorzaken van de stankoverlast.

Laatste milieubericht in Maasstad Weekbladen

Vanaf 2003 heeft de DCMR wekelijks informatie over ontvangen meldingen gepubliceerd in de regionale huis-aan-huisbladen van Maasstad Weekbladen. Omdat de ruimte van een milieubericht minimaal is en de meeste Rijnmondbewoners internet kunnen raadplegen, stoppen deze publicaties .
In het vervolg verschijnen regelmatig korte mededelingen in huis-aan-huisbladen met een verwijzing naar www.dcmr.nl en wordt maandelijks via het gebruikelijke persbericht gerapporteerd hoeveel meldingen de DCMR heeft behandeld.