Gemeente Wunseradiel


Wmo-loket Wûnseradiel gaat digitaal


De gemeente Wûnseradiel wil de dienstverlening aan de inwoners steeds verder verbeteren. We starten daarom een proef om samen met scholen en bibliotheken informatie te gaan geven over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarvoor is het digitale Wmo-loket ontwikkeld. De proef start in april 2008 en duurt tot 31 december 2009.

De gemeente Wûnseradiel, de bibliotheken en dertien scholen in de gemeente werken al heel lang samen in de bibliotheekuitleenpunten. Dit zijn steunpunten in scholen waar bewoners hun boeken en andere materialen kunnen lenen of waar ze deze digitaal kunnen bestellen. De dienstverlening in de bibliotheken van Makkum en Witmarsum en in drie uitleenpunten wordt uitgebreid met informatie en advies over wonen, welzijn en zorg. Het gaat om de scholen te Parrega, Burgwerd en Kimswerd.

Via het digitale Wmo-loket kunnen bewoners van de dorpen met hulp van bibliotheekmedewerkers in het uitleenpunt informatie over de Wmo zoeken. Natuurlijk is het loket ook thuis te bekijken. Het Wmo-loket is vanaf 1 april aanstaande bereikbaar via het adres www.wmoloket.wunseradiel.nl

Bij deze proef is het de bedoeling dat organisaties die werkzaam zijn in het maatschappelijk veld, zoals bijvoorbeeld de Thuiszorg, MEE en de ouderenbonden, hun informatie op deze plek op internet beschikbaar stellen.

De bewoners worden de komende weken hierover verder geïnformeerd.

Organisaties die belangstelling hebben voor deelname in dit digitale loket kunnen zich melden bij de gemeente Wûnseradiel.