Gemeente Boxtel

Nieuwe tarieven reisdocumenten vanaf 1 april

Vanaf 1 april gelden nieuwe verhoogde tarieven voor reisdocumenten zoals voor een paspoort en identiteitskaart. Deze nieuwe tarieven zijn kostendekkend. De meeste prijsverhogingen zijn trendmatig zoals ook in andere jaren het geval is geweest. Zo betaalt u voor een paspoort vanaf 1 april 1 euro meer. Alleen de prijs voor de Nederlandse Identiteitskaart stijgt flink van EUR 31,- naar EUR 40,50.

Sinds 2006 worden reisdocumenten voorzien van een chip. Vanaf die tijd worden de reisdocumenten ook op een centrale plaats in Nederland gemaakt en dus niet meer door de eigen gemeente. Daardoor zijn ook de kosten flink gestegen. Maar die kosten werden in 2006 en 2007 nog niet doorberekend in het tarief voor een identiteitskaart. Dit was een beslissing van het toenmalige kabinet om zo de burgers te stimuleren om een identiteitskaart aan te schaffen in plaats van een (duurder) paspoort. Maar deze tijdelijke maatregel heeft niet het beoogde effect gehad en liep op 31 december van het vorig jaar af. Om het tarief voor een identiteitskaart weer kostendekkend te maken gaat met ingang van 1 april de prijs omhoog met 9,5 euro.

Profiteer nog van oude prijs identiteitskaart Maar u kunt nog profiteren van de oude prijs van 31 euro. Kom dan vóór 1 april naar de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis om een identiteitskaart aan te vragen. Vergeet dan niet om mee te nemen: * al uw reisdocumenten * een recente pasfoto in kleur, goed gelijkend en recht van voren genomen tegen een grijze achtergrond * toestemming van ouders of voogd bij kinderen tot 12 jaar. Vanaf 14 jaar moet iedereen zich kunnen legitimeren.

Tarieven reisdocumenten Vanaf 1 april 2008 gelden de volgende tarieven: * Nationaal paspoort, vluchtelingen-, vreemdelingen- en faciliteitenpaspoort EUR 48,00 * Nederlandse Identiteitskaart EUR 40,50 * Zakenpaspoort EUR 54,00 * Spoedtoeslag EUR 41,00 * Spoedtoeslag kindersticker EUR 19,50 * Bijschrijving kind in bestaand paspoort EUR 8,50 * kindersticker: bijschrijving kind in nieuw paspoort EUR 8,50

Aanvragen reisdocumenten Voor het aanvragen van reisdocumenten kunt u terecht bij Burgerzaken in de publiekshal van het Boxtelse gemeentehuis, ingang Markt. Burgerzaken is geopend op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur en ook op woensdag en donderdag van 12.30 tot 19.00 uur.

06-03-2008
---