Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 5 maart t/m vrijdag 14 maart 2008

Woensdag 5 maart
13.30 uur
Wethouder Van Daalen neemt tijdens het 'start up event' het businessplan van het RIC (Regionaal Innovatie Centrum) Eemland in ontvangst namens de regionale overheid. Locatie: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5B te Bunschoten.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper discussieert met genodigden tijdens een informele bijeenkomst, de zogenoemde 'burgemeestersborrel'. Het onderwerp is 'veiligheid, jongeren en de straatcultuur'. Het nieuwste boek van Hans Kaldenbach wordt gepresenteerd: 'Hangjongeren, 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers'. Vorig jaar heeft Kaldenbach in Amersfoort een aantal trainingen verzorgd voor buurtbewoners over het omgaan met hangjongeren. Locatie: Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans en wethouder van 't Veld bezoeken de lezing 'Designers van een groene wereld' van Michael Braungart, waarin duurzaamheid en cradle-to-cradle een grote rol spelen. Locatie: Amsterdam RAI, Europaplein 22 te Amsterdam.

Donderdag 6 maart

13.15 uur
Wethouder Kruyt reikt de 1500ste energiebox uit. Amersfoorters met een klein inkomen konden eind vorig jaar een aanvraagformulier invullen voor een gratis energiebox. Daarin zitten verschillende energiebesparende producten. Door deze producten te gebruiken, bespaart een huishouden ongeveer E 100, - per jaar op de energierekening. Bovendien zorgt de energiebesparing voor minder CO2-uitstoot. Locatie: Schothorst, Amersfoort (exacte locatie op te vragen bij mw. Susan Coen, tel. 469 43 24).

13.30 uur:
Wethouder Eerdmans hijst samen met leerlingen van groep 8 van basisscholen De Vuurvogel en De Gondelier een vlag als start van het scholenproject 'Ontwerp en bouw je eigen Droomwijk'. Met dit speciaal voor Vathorst ontwikkelde lespakket maken de leerlingen kennis met wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een wijk. Plaats: I-centrum Vathorst, Duisterweg 6a te Amersfoort.

18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is stamgast in het radioprogramma van de NCRV op Radio 1 'Standpuntcafé'. Zij discussieert met de gasten van de dag over diverse onderwerpen. Locatie: AKN-gebouw, 's Gravenlandseweg 80 te Hilversum.

Vrijdag 7 maart

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de bijeenkomst die wordt georganiseerd door de Stichting Amersfoort in C voor de sponsoren en de pers. Het bedrijfsleven sponsort de kunsthal KadE (Kunst aan de Eem) waar over een paar jaar hedendaagse kunst en architectuur wordt gepresenteerd. Locatie: de nieuwbouw aan het Smallepad.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans verricht de opening van de expositie 'Mondriaan in de kloostergang'. Dit is een expositie van gearriveerde Amersfoortse kunstenaars én deelnemers van de ROC ASA opleiding Welzijn, niveau 1 / 2. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Zaterdag 8 maart

15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans nemen deel aan de vergadering van de Amersfoortse Vrouwelijke Gemeenteraad ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag. Na de vergadering is er een doorlopend programma met workshops en forum en aansluitend een dansfeest. Locatie: Raadzaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Zondag 9 maart

15.30 uur
Wethouder Hekman neemt deel aan het Politiek Café SP over 'Betere buurten maar wel duurder'. Locatie: Café De Rooie Cent, Hooglandseweg-Zuid 34 A te Amersfoort.

Maandag 10 maart
19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans nemen deel aan de Stadsbijeenkomst georganiseerd door het Amersfoorts Platform voor levensbeschouwingen en religies. Wethouder Eerdmans houdt een inleiding en burgemeester Van Vliet-Kuiper sluit de bijeenkomst af met een beschouwing. Het onderwerp van de avond is: de rol van levensbeschouwingen en religies bij milieuproblematiek. Locatie: Stichting Rahman, Juliëttestraat 44 te Amersfoort.

Dinsdag 11 maart - Vrijdag 14 maart

De wethouders Van 't Veld en Hekman brengen een bezoek aan de vastgoedbeurs MIPIM. Locatie: Cannes te Frankrijk.

woensdag 12 maart

13.30 uur

Wethouder Kruyt verricht de aftrap van B.Slim in de wijk Randenbroek/Schuilenburg. Het project B.slim is bedoeld om overgewicht bij kinderen te voorkomen en tegen te gaan. In 2005 is dit project gestart in Kruiskamp-Koppel. De resultaten zijn tot nu toe positief.

Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt een voorstelling rond Pim Fortuyn en zal aansluitend met acteur Helmert Woudenberg een debat voeren over deze voorstelling. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

donderdag 13 maart
14.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij het afscheid van Lucy Schmitz van het College van Bestuur ROC MN. Locatie: Vondellaan 174 te Utrecht.

17.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de uitreiking van de eerste fles graanjenever uit Amersfoort aan Gerard de Kleijn, directeur Amersfoort in C, door Emil Scheerder. Locatie: Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de jaarlijkse NMNH (Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel) filmavond. Locatie: Grand Théatre, Snouckaertlaan 38 te Amersfoort.

Vrijdag 14 maart

11.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt een conferentie over regionale economie en de mogelijkheden voor beleidsmakers om deze te stimuleren, die georganiseerd wordt door De Wiardi Beckman Stichting in samenwerking met de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Locatie: Stadskasteel Oudaen, Oudegracht 99 te Utrecht.


---- --