Sterrenwacht Sonnenborgh



Actuele activiteiten op Sonnenborgh :

Interactieve jeugdcursus sterrenkunde
Wat is een vallende ster? Wat is een zwart gat? En hoe lanceer je een raket? Alles wat je al had willen weten over het heelal en antwoorden op je brandenste vragen zijn te vinden in de speciale jeugdcursussen van Sonnenborgh. Op donderdagavond van 6 maart tot en met 17 april wordt op Sonnenborgh weer de jeugdcursus sterrenkunde gegeven. In de interactieve cursus leer je er meer over met experimenten en prachtige foto's en filmpjes!
Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie...

Volwassenencursus 'Inleiding sterrenkunde'
Wie zit er niet vol met vragen over het heelal: wat is het verschil tussen een ster en een planeet? Wat is nu precies een zwart gat? Op woensdagavond 20 februari tot en met 23 april wordt op Sonnenborgh weer de cursus inleiding sterrenkunde gegeven waarmee u antwoord kan krijgen op deze en nog vele andere vragen!
Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie...

Kijkavonden op Sonnenborgh
Van 21 september 2007 t/m half april 2008: iedere vrijdagavond en zaterdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Verruim je blik, neem een kijkje in het heelal. Tijdens de lezing en de rondleiding staat de nachtelijke sterrenhemel centraal. Bij helder weer openen de koepels van de sterrenwacht om door de telescopen de sterren en planeten te bewonderen.
Reserveren is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmeldingen: 030- 2302818 (di t/m vrij, 13 tot 17 uur)
Meer informatie over het programma vindt u hier...

Kinderfeestjes op Sonnenborgh!
Wil jij je verjaardag vieren op Sonnenborgh? Dat kan! Kinderen van 7-9 jaar kunnen het 16e eeuwse bastion veroveren en kinderen van 9-12 worden astronauten of gaan op poolexpeditie (NIEUW!). Lees er hier meer over...

Op Poolexpeditie in Sonnenborgh
Vanaf 28 april 2007 t/m 26 oktober 2008
De opwarming van de aarde is een feit. Iedere dag berichten kranten over het stijgen van de zeespiegel en het smelten van de poolkappen. Maar hoe weet men dat nu eigenlijk? In Sonnenborgh museum & sterrenwacht kunt u vanaf 28 april 2007 op expeditie in de tentoonstelling IJskoude Wetenschap. Poolonderzoek naar de opwarming van de aarde.
Lees er hier meer over...

Elke zondag zon op Sonnenborgh
Op zondag staat Sonnenborgh in het teken van de zon. Bezoek de tentoonstelling in de Weer en Zon zaal, en ontdek nog meer over de zon tijdens de lezingen om 14 en 15 uur. Bij helder weer staan verschillende telescopen op de zon gericht.
Lees er hier meer over... bron: ESA/NASA

Sterrenkunde Quiz
Wil je jouw sterrenkunde kennis eens testen? Maak dan deze quiz die we van een jonge astronoom hebben ontvangen.
Klik hier voor de quiz...

Jaarverslag 2006
Ruim 22.000 mensen bezochten in 2006 Sonnenborgh. Ruim een kwart van hen was onder de 18 jaar. Een derde van deze groep kwam in schoolverband naar Sonnenborgh. Zo'n 25% van de bezoekers kwam voor speciale evenementen zoals culturele zondagen. Ruim 20% kwam naar Sonnenborgh vanwege een feest of vergadering. Lees meer over Sonnenborgh in het jaarverslag.
Klik hier om het jaarverslag te downloaden...

Jaarprogramma van Sonnenborgh
Het hele jaar door zijn er activiteiten op Sonnenborgh. Naast kinderactiviteiten en culturele zondagen zijn er veel andere activiteiten die zeker het bezoeken waard zijn! Klik hier voor het jaarprogramma...

Binnenkort op Sonnenborgh:

Op dit moment geen bijzondere evenementen