AutoRai

Subaru in Genève met âs werelds eerste Boxer Diesel

(2/21/2008)
Subaru heeft alle reden om uit te kijken naar de 78-ste International Geneva Motor Show, die zijn deuren op 6 maart voor het publiek opent. Daar namelijk, toont Subaru onder meer belangrijke Europese primeurs: âs werelds eerste Boxer Diesel-motor voor personenautoâs in de Legacy- en Outback-modellen, alsmede de geheel nieuwe Forester.

De Subaru Boxer Diesel (150 pk, 350 Nm) is een krachtbron waarnaar door velen reikhalzend is uitgekeken en die dankzij zijn unieke bouw nieuwe maatstaven zet als het gaat om geluidsniveau en karakteristiek. Terwijl ook in combinatie met de Boxer Dieselmotor Subaruâs Symmetrical AWD-systeem vanzelfsprekend standaard is op de Legacy en Outback, presteren deze motoren met uiterst gunstige waarden wat betreft brandstofzuinigheid.

Naar verwachting zal de komst van de Boxer Diesel de afzet van Subaruâs in Europa danig verhogen, vooral richting de zakelijke markt. Het is overigens geen geheim dat de Boxer Diesel later dit jaar in méér modellen van Subaru beschikbaar komt. Vervolgens beleeft de derde generatie van Subaruâs crossover-SUV, de Forester, zijn Europese debuut. Onder het concept âBest Package for Active Lifeâ combineert deze nog betere kwaliteiten dan zijn toch al succesvolle voorganger met een geheel nieuw gestyleerd uiterlijk en interieurontwerp. De nieuwe Forester wordt leverbaar met â uiteraard â Symmetrical AWD en een tweeliter boxermotor met naar keuze een handgeschakelde of automatische transmissie.

Afgezien van al dit nieuws is op de Subaru-stand uiteraard méér te zien, ook waar het gaat om Subaruâs ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke toepassingen. Een voorbeeld is het studiemodel G4e Concept (een elektrisch aangedreven vijfpersoons auto) en de Subaru R1e. Deze laatste geeft Subaruâs visie weer op het thema elektrisch aangedreven stadsauto. Inmiddels doen er op proef al veertig exemplaren van de R1e dienst bij de Tokyo Electric Power Company.