KNHS


Herdenkingsdienst Joan Eikelboom
21 februari 2008
joan eikelboom tijdens de fasnatrail

Op 6 maart aanstaande vindt er een herdenkingsdienst plaats voor de onlangs overleden endurance-amazone Joan Eikelboom. Deze dienst wordt gehouden in de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Kerkweg 2 in Spankeren. Aanvang van de herdenkingsdienst is 14.00 uur.

Op 1 februari is Joan Eikelboom onverwacht op 38-jarige leeftijd overleden op haar farm 'Katjapia' in Namibië, waarheen zij in oktober vorig jaar emigreerde. Donderdagmorgen 7 februari 2008 is Joan Eikelboom op Katjapia (Namibië) in besloten kring begraven. De begrafenis vond plaats onder de speciale boom waar Ab en Joan op 21 december 2007 zijn getrouwd.

Binnen de Nederlandse Endurance sport vervulde Joan Eikelboom vele jaren een hoofdrol. Zo was zij in 2002 betrokken bij de oprichting van de Fasna Trail, sinds dat moment de eerste en enige jaarlijkse FEI wedstrijd in deze discipline (de endurance) in Nederland. Deze wedstrijd, tevens het NK, vindt jaarlijks plaats rondom de terreinen van het KNHS-centrum te Ermelo. In 2004 behaalde zij met de legendarische schimmel Salomon's Djinti de Nederlandse titel in de Endurance.

condoleanceregister: www.joaneikelboom.nl.