Gemeente Alkemade


Leefbaarheid Oud Ade scoort een 8!
25-02-2008

Op 6 maart 2008 wordt de visie Leefbaarheid Oud Ade gepresenteerd. Dit gebeurt in het dorpshuis, om 21.00 uur, na de jaarvergadering van de Dorpsraad Oud Ade. Gemeente, woningbouwvereniging en de dorpsraad zullen hun reactie op de visie geven. Iedereen is hierbij van harte welkom. De visie is na 6 maart verkrijgbaar bij gemeente, woningbouwvereniging en dorpsraad. Ook op de avond zelf is een aantal exemplaren van de visie aanwezig.

In september van vorig jaar is in opdracht van woningbouwvereniging Alkemade en gemeente Alkemade een onderzoek naar de leefbaarheid van Oud Ade gestart. Adviesbureau Stade Advies heeft op basis van dit onderzoek een visie geschreven. Het onderzoek en de visie moeten ertoe leiden dat Oud Ade ook in de toekomst een dorp is waar men fijn kan wonen. Ruim 60% van alle huishoudens heeft meegewerkt aan het onderzoek. Dit percentage geeft aan dat de betrokkenheid van de inwoners bij hun woonplaats groot is en betekent ook dat het onderzoek een representatief beeld geeft van de mening van de inwoners van Oud Ade over de leefbaarheid in hun dorp.

Uit het onderzoek blijkt dat de Oud Adenaren zeer tevreden zijn over hun woonplaats. Maar op de verschillende aspecten van het onderzoek (wonen, sociale betrokkenheid, recreatie, voorzieningen) zijn ook diverse aandachts- en verbeterpunten genoemd. Reacties en voorgenomen acties van gemeente, woningbouwvereniging en/of dorpsraad zijn per onderwerp in de visie opgenomen.

Gemeente, woningbouwvereniging en dorpsraad zetten zich de komende jaren in om de leefbaarheid van Oud Ade minimaal op het huidige niveau te houden en waar mogelijk te verbeteren!