Ingezonden persbericht

'Voor de verandering'

Op 6 en 7 maart 2008 komen in NH Koningshof in Veldhoven honderden mensen bijeen om kennis, ervaringen en praktische handvatten te delen over het implementeren van zorgvernieuwing. Na het congres Kennis Beter Delen kunt u als het ware direct aan de slag met innovatie. Als voorproefje een greep uit meer dan honderd sessies, die voor driekwart van de werkvloer afkomstig zijn.

Op KBD kunt u bijvoorbeeld leren hoe u 'belevingsgericht werken' kunt invoeren of uw effectiviteit als begeleider van verandertrajecten toetsen. Er is een sessie over het bestrijden van de 'ja maars' over vernieuwing. 'Ja, maars' als 'Ik heb geen tijd', 'We nemen het mee' of 'Dat is een goed idee, maar niks voor ons.'

Aan de hand van de benchmark Jeugdgezondheidszorg kunt u kennisnemen van een integrale aanpak op het vlak van preventie. Ook het implementeren van HKZ-certificering en internettoepassingen komt aan bod. Er zijn handvatten te halen voor het implementeren van veiligheidsprogramma's in ziekenhuizen, het invoeren van patiëntgerichte zorg en een klantgerichte aanpak.

Bent u geïnteresseerd in kennis over zorgverbreding, werken zonder wachtlijsten, het opzetten van een kennisorganisatie of keuze-informatie voor cliënten? Kom naar Kennis Beter Delen.

Verder is er een boeiend plenair programma. Prof. Huw Davies spreekt over het stimuleren van evidence-based praktijk en zal enkele mythes op dit terrein doorprikken. Claudia Zuiderwijk zal, vanuit haar ervaring als ziekenhuisdirecteur en als lid van het Innovatieplatform, spreken over innovatie binnen de zorg. Zij laat zien of en hoe marktwerking en innovatie samengaan. Een optreden van het Werkteater en de uitreiking van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs maken dit congres tot hèt implementatie-evenement voor de zorg en preventie.

Het congres is door meerdere beroepsverenigingen geaccrediteerd.

Voor inschrijving en meer informatie: http://www.kennisbeterdelen.nl

Uw kennis komt toch ook

---


Voor meer informatie 030 282 3391