Ingezonden persbericht

Persbericht

Studenten en medewerkers UvA lopen op 6 maart de Roetersrun voor Elimu en Lornah Kiplagat.
Wegens succes opnieuw geprolongeerd! De Sportraad en studenten atletiekvereniging Aquila presenteren dit jaar voor de derde maal de Roetersrun, een hardloopevenement met name gericht op studenten en medewerkers van de Amsterdamse universiteiten en hogescholen.

Algemene informatie
Na de eerdere twee succesvolle edities wordt op 6 maart 2008 om 17:30 rond het Roeterseiland opnieuw de Roetersrun georganiseerd. De Roetersrun is een hardloopevenement over in totaal ongeveer 5 km. De route gaat vanaf de Roetersstraat via de Plantage Muidergracht en de Nieuwe Achtergracht weer terug naar de Roetersstraat.
Deelname staat open voor studenten en medewerkers van de UvA, HvA en ook voor iedereen die mee wil doen. Er zijn in totaal vijf categorieën: studenten (mannen en vrouwen), medewerkers (mannen en vrouwen) en overig. We hopen dat het wederom een sportief en gezellig evenement wordt!
Na afloop van de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats in Café de Roeter. De beste lopers in de verschillende categorieën krijgen een prijs.
Zorg zelf voor een goede voorbereiding en draag hardloopschoenen. Eventueel bestaat de mogelijkheid om donderdagavonden mee te trainen met een trainingsgroep in het Vondelpark. Voor deze trainingen wordt om 19:00 bij de Van Eeghenstraat aan de zuidkant van het Vondelpark, waar je ook je spullen kunt achterlaten. Verder ben je altijd welkom om lid te worden van de Amsterdamse Studenten Atletiek Vereniging Aquila, gratis voor studenten en slechts 10 euro voor iedereen die geen student (meer) is.

Inschrijven

Meld je aan voor dit hardloopevenement of kijk voor meer info op www.asavaquila.nl/roetersrun.

Voorinschrijving is nog mogelijk tot 25 februari via www.inschrijven.nl. De kosten hiervoor zijn E 4,- en worden betaald via automatische incasso. De kosten voor na-inschrijven op de dag zelf zijn E 6,-.
Een euro zal gaan naar het goede doel Elimu Mount Elgon en de Lornah Kiplagat foundation die zich inzetten voor onderwijsprojecten in Kenia.

Stichting Elimu Mount Elgon en Lornah Kiplagat Foundation

Iedereen die meedoet met de Roetersrun 2008 kan zich via www.Runners4Kenya.org aanmelden extra sponsering. Lopers wordt gevraagd om onder familie, vrienden en collega's sponsors te zoeken. Voor elke 45 euro die de stichting aan sponsorgelden ontvangt, kan een
leerling een jaar lang naar school. Voor duizenden kinderen in West Kenia betekent een ambacht leren simpelweg een betere toekomst. De opbrengst van de Roetersrun moet zorgen voor lesmaterialen en studieboeken. De opbrengst van het project Runners4Kenya wordt verdubbeld door stichting Wilde Ganzen en verdeeld onder de projecten van Elimu en van Lornah Kiplagat.

Noot voor de redactie.

Ingezonden persbericht