PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Rotterdam, 27 februari 2008

PvdA: niet blij met woningcorporatie Spijkenisse

Gisteren bracht de woningcorporatie De Leeuw van Putten uit Spijkenisse haar meerjarenplan naar buiten. Hierin stelt de corporatie dat zij de huren van hun woningen gaat verhogen zodat ze onbereikbaar worden voor Rotterdamse huurders met een laag inkomen. De PvdA vindt dit toekomstige beleid van de woningcorporatie op z'n minst bevreemdend.

"Dit is allemaal wel heel vreemd", zegt Duco Hoogland, Rotterdams PvdA-raadslid. "Rotterdammers zouden zelfs de 'sociale stabiliteit' van Spijkenisse in gevaar brengen, dat is natuurlijk absurd. Het feit dat je weinig geld hebt, maakt je nog niet tot een aso!"

Hoogland: "De PvdA is voorstander van mooie, schone en veilige wijken en Rotterdam en de gemeenten en woningcorporaties rond Rotterdam hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om lage inkomens in de regio te huisvesten. Mensen met lage inkomens weren is niet de oplossing."

Rotterdam heeft bouwafspraken voor sociale woningbouw met haar buurgemeenten. Naast een betere doorstroming moet het bouwbeleid de trend van voortdurende ongelijkheid tussen stedelijk gebied en randgemeenten in de goede richting buigen. De bouwproductie draagt nadrukkelijk bij aan het verminderen van de grootstedelijke problematiek in de Waterweggemeenten en Rotterdam.

"Deze bouwafspraken worden bij lange niet gehaald en nu worden ook bestaande sociale woningen onbereikbaar gemaakt voor mensen die het krap hebben. Mensen voelen zich thuis in een sociale wijk, de woningcorporatie kan beter haar energie besteden aan het opknappen en verbeteren van het woonklimaat", aldus Hoogland.

De PvdA heeft deze kwestie op de agenda van het actualiteitenuur van de gemeenteraad van 6 maart aanstaande gezet en zal de wethouder verzoeken Spijkenisse om opheldering te vragen.



PvdA Rotterdam