Solide shakedown voor Van der Garde

De voorberedingen voor het nieuwe World Series by Renault-seizoen zijn weer begonnen en Giedo van der Garde reisde af naar Valencia om daar de nieuwe auto van P1 Motorsport aan een shakedown te onderwerpen. Waar de woensdag in het water viel door een instortende partytent in de paddock, kon er vandaag gewoon gereden worden. Na een prima middag is Giedo dik tevreden.

"Dit was op zich een prima dag", begon Giedo. "Gisteren hebben we niet kunnen rijden, doordat er een partytent in de paddock instortte en een paar trucks beschadigde, waardoor enkele monteurs gewond raakten. Gelukkig is alles goed afgelopen en konden we vandaag gaan knallen. Mijn teamgenoot reed vanmorgen, maar ze zat niet echt lekker in haar stoeltje, waardoor ze pijn kreeg en ik het wat vroeger dan gepland kon overnemen."

"Rond half één kon ik instappen en vervolgens heb ik de hele middag flink doorgereden. Volgens mij hebben we zo'n vijftig ronden gereden en we hebben maar één setje banden gebruikt, omdat we ook wat willen sparen voor de test in Barcelona, die wel wat belangrijker is. Deze week wilden we gewoon de eerste meters met de nieuwe auto rijden en die zijn prima bevallen. Uiteindelijk zetten we de negende tijd neer, maar was het team vergeten om skirts te monteren, die extra downforce moesten geven. Klein foutje, kan gebeuren. Het was vandaag niet de bedoeling om voor snelle tijden te gaan."

"Over een paar weken testen we in Barcelona, dat wordt erg belangrijk. Maar de eerste echte beproeving zal zijn in Monza, waar we de eerste race van het seizoen zullen rijden."