Gemeente Hilversum

Fiets verplaatst of toch gestolen?

6 maart 2008
De gemeente Hilversum en de politie vermoeden dat er fietsendieven actief zijn die zich voordoen als ambtenaren van de gemeente. Er zijn meldingen binnengekomen waaruit bleek dat dieven met oranje hesjes fietsen in busjes laden. Gemeenteambtenaren met oranje hesjes worden echter altijd ondersteund door toezichthouders die duidelijk herkenbaar zijn aan hun donkerblauwe jassen met de tekst 'Inspectie Openbare Ruimte'.

Aangekondigde acties
De acties van de gemeente worden vooraf aangekondigd in de Gooi en Eembode en op de website van de gemeente. De gemeente benadrukt dat alleen fietsen verwijderd worden die verwaarloosd of niet onderhouden zijn. De laatste tijd komen er geregeld meldingen binnen van mensen die aangeven dat hun fiets is opgehaald door de gemeente. De meldingen hebben betrekking op verschillende tijdstippen en locaties in Hilversum, terwijl de gemeente Hilversum op die momenten niet actief is geweest.

Fietsen verplaatsen bij het station
Bij de NS-stations Hilversum en Hilversum Sportpark verplaatst de gemeenten fietsen die niet in de rekken staan of die foutgeparkeerd staan. Dit gebeurt in verband met de ruimte voor voetgangers, mindervaliden en nood- en hulpdiensten. Deze fietsen zijn terug te vinden bij de fietsverzamelplaatsen in de nabije omgeving. Dit staat met duidelijke borden aangegeven.

Wat kunt u doen?
De gemeente Hilversum en de politie Gooi en Vechtstreek roepen mensen op om het zo snel mogelijk te melden wanneer zij constateren dat personen met andere kleding fietsen in een busje laden. Dit kan via de politie op telefoonnummer 0900 88 44 of bij het Service Meldpunt van de Gemeente Hilversum via het telefoonnummer 035 629 2345. Er wordt ook aangeraden om aangifte te doen bij de politie wanneer uw fiets verdwenen is.