Provincie Limburg

Persberichten

Gezonde voeding centraal thema derde TEFAF Business Meeting 7 maart 3e TEFAF Business Meeting

De derde TEFAF Business Meeting, die gehouden wordt op vrijdag 7 maart 2008 staat in het teken van gezonde voeding. Centraal hierin staat de kracht van de Euregio op het terrein van Gezonde voeding, welke uitdagingen nog op ons wachten en welke trends er toe doen. Internationale en nationale toppers uit de wereld van bedrijfsleven, wetenschap en overheid tonen dat de keuze voor Gezonde voeding toekomstvast is. Wat de bundeling van (internationale) krachten in de praktijk betekent, wordt geïllustreerd aan de hand van ambitieuze en (visionaire) grensoverschrijdende ambities.

TEFAF Business Meeting
De Provincie Limburg organiseert dit jaar voor de derde keer de TEFAF Business Meeting. Dit jaar is het thema Gezonde voeding. Tijdens de TEFAF Business Meeting 2008 zullen internationale en nationale toppers uit de wereld van bedrijfsleven, wetenschap en overheid tonen dat de keuze voor Gezonde voeding toekomstvast is. David J. Hunter, professor of Health Policy and Management aan de Durham University in Engeland, schetst het belang van goede voeding vanuit een breed maatschappelijk perspectief. Prof. Dr. Emmo Meijer, Senior Vice-President Unilever, verantwoordelijk voor Foods and R&D, schetst de kansen vanuit een bedrijfseconomisch oogpunt. Gedeputeerde Herman Vrehen zal ingaan op het belang van gezonde voeding voor Limburg.

Moderator Ben Knapen, oud hoofdredacteur van NRC Handelsblad, geeft leiding aan het programma. Panelleden afkomstig uit het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen worden kritisch geïnterviewd op de samenhang tussen kennis, kunde en kassa.

Gezonde voeding
Gezonde voeding is een onmisbare schakel voor een gezond leven. Meer en meer vraagt de consument aandacht voor de kwaliteit van het voedselaanbod. Limburg en het omliggende buitenland hebben alle kansen om op deze vraag in te spelen. De jarenlange ervaring opgedaan in agrokennis, ten behoeve van innovatie rond voeding en gezondheid en de aanwezigheid van actieve ondernemers, baanbrekende kenniscentra, onderwijsinstellingen en samenwerkende overheden, biedt een stevige basis voor de verdere ontwikkeling van de topregio Noord-Limburg en kansen voor grensoverschrijdende samenwerking.

Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de verbreding van de bestaande initiatieven naar een Duits-Nederlandse samenwerking.

De Provincie Limburg heeft gezonde voeding tot speerpunt van haar beleid gemaakt. Zij maakt zich sterk voor een bundeling van krachten om, vanuit het kerngebied greenport Venlo (Floriade terrein in 2012) en met het aansluitende Niederrhein te komen tot een grensoverschrijdend economische hotspot. In dit gebied kunnen nieuwe verbindingen tussen agro, voeding, logistiek, gezondheid, technologie en voedselbeleving meerwaarde gaan creëren op het gebied van vers, groen en gezond. Dat is natuurlijk alleen realiseerbaar als ook de partners deze ambitie delen.

Samen met deze partners laat de Provincie Limburg op 7 maart 2008 aan een internationaal publiek van ondernemers, wetenschappers, bestuurders en beslissers de kracht van de Euregio zien op het terrein van Gezonde voeding, welke uitdagingen nog op ons wachten en welke trends er toe doen. Wat de bundeling van (internationale) krachten in de praktijk betekent, wordt geïllustreerd aan de hand van ambitieuze en (visionaire) grensoverschrijdende ambities.

TEFAF Maastricht: the best art fair in the world De 3e TEFAF Business Meeting valt samen met de prestigieuze internationale kunstbeurs The European Fine Art Fair. Na deelname aan de Business Meeting, krijgt u de gelegenheid om individueel of onder begeleiding van een gids de highlights van de TEFAF te bezoeken. Deze gelegenheid biedt u een unieke kans om kennis te nemen van de imposante wereld van de kunst in al zijn facetten.

Belangrijke informatie
Datum: vrijdag 7 maart 2008
Locatie: MECC Maastricht

Programma:
10.00 uur
Ontvangst gasten in Congrescentrum (Trajectum) MECC Maastricht
* Registratie deelnemers

10.30 uur
Start programma 3e TEFAF Business Meeting Gezonde voeding onder leiding van moderator Ben Knapen (Auditorium 1)
* Intro

* Officiële opening door L.J.P.M. Frissen, Commissaris van de Koningin in de provincie Limburg

* Inleiding door H.T.J. Vrehen, Gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Limburg

* Inleiding door Dr. D. J. Hunter, Hoogleraar Public Policy and Healthy at the Durham University

* Inleiding door prof. Dr. E. Meijer, Senior Vice-President Food and R&D Unilever

Panelgesprek en discussie onder leiding van Ben Knapen:
- F. Fredrix, voormalig directeur van Superunie
- Dr. O. Deponti, voorzitter van het Innovatie Centrum Gezonde Voeding
- Prof. Dr. Ir. A. Schols directeur NUTRIM, school for Nutricion, Toxicology & Metabolism van de Faculty Health, Medicine & Life Sciences University Maastricht

- Dr. M. Michalzik, Directeur Consumer Protection Ministry of the Environment and Conservation, Agriculture and Consumer Protection of the German State of North Rhine-Westphalia.

- Dhr. J. Nelissen directeur van Newtricious BV Tijdens deze paneldiscussie staan ondermeer de volgende vragen centraal:

- Welke kansen liggen er voor het koppelen van gezonde voeding aan gezondheidszorg? Wat is er nodig om kansen te verwezenlijken?
- Wat is er nodig om grensoverschrijdende samenwerking te laten slagen?

- Wat is er nodig om van kennis kassa te maken?
- Wat zijn de unique selling points die dit gebied juist zo geschikt maken op het gebied van gezonde voeding?
Vanuit diverse invalshoeken zoals agro, voeding, logistiek, gezondheid, technologie en voedselbeleving wordt de stand van zaken binnen de Euregio opgemaakt en last but not least worden kansen en randvoorwaarden benoemd om de potentie van Limburg en zijn euregionale omgeving nog meer te benutten.

Afsluiting door Ir. H.T.J. Vrehen, gedeputeerde Economie van de Provincie Limburg

13.00 uur
Info aperitief / lunch

15.00 uur
Bezoek TEFAF

17.00 uur
Borrel/afscheid bij TEFAF stand Maastricht Limburg (westhal, standnummer 516)


*. Samenstelling van het programma onder voorbehoud van wijzigingen

25-2-2008 10:18