Gemeente Alkmaar


Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Alkmaar en ProRail

ProRail vernieuwt spoor tussen Alkmaar - Alkmaar Noord

In het weekend van 7 tot en met 10 maart werkt ProRail in een aangesloten periode aan het spoor tussen station Alkmaar en Alkmaar Noord, ter hoogte van de brug over het Noordhollands kanaal. Om de werkzaamheden zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen zijn vanaf vrijdag 7 maart 23.00 uur tot maandag 10 maart 06.00 uur de overwegen Helderseweg en Noorderkade afgesloten voor al het verkeer.

Van de afsluiting door ProRail maakt de gemeente Alkmaar gebruik om de laatste asfalterings- en belijningswerkzaamheden op de Helderseweg uit te voeren. Het wegvak Helderseweg vanaf Kruseman van Eltenweg tot het kruispunt Helderseweg - Geestersingel is deze periode ook afgesloten voor het verkeer.

Op het kruispunt Geestersingel - Helderseweg richting de Tesselsebrug brengt de gemeente zondag 9 maart wegmarkeringen aan. Het verkeer ondervindt hiervan weinig overlast, het uitgangspunt is dat in alle richtingen twee rijbanen bij de verkeerslichten in gebruik blijven.

Overgang Noorderkade zaterdag open

Op zaterdag 8 maart is de overgang op de Noorderkade tussen 07.00 en 19.00 uur wel opengesteld voor het verkeer. Met deze openstelling probeert de gemeente Alkmaar de overlast voor het winkelend publiek, die Alkmaar op zaterdag willen bezoeken, zoveel mogelijk te beperken.

Omleiding wegverkeer

Het verkeer wordt tijdens deze werkzaamheden via de volgende wegen omgeleid; Auto's, motoren


* Het verkeer vanaf de 'Ring Noord' en Helderseweg, richting 'Centrum' wordt omgeleid via de Kruseman van Eltenweg, Wognumsebuurt, Bergerweg, Scharlo, Geestersingel naar de Kanaalkade.


* Het verkeer vanaf de 'Ring Noord', richting 'Overstad' wordt omgeleid via de Schinkelwaard, Zeswielen.

Fietsers, bromfietsers


* Het verkeer in 'Noord-Zuid' richting de Helderseweg kunnen over het nieuwe fietspad aan de oostzijde ongehinderd doorrijden.


* Het verkeer in 'Oost-West' richting op de Geestersingel - Tesselsebrug richting station 'zuidzijde' wordt via de Geestersingel, Scharlo en Stationsweg omgeleid. Voor het station 'noordzijde' wordt het verkeer via de Kruseman van Eltenweg omgeleid.

Connexxion


* Busverkeer richting de 'Kanaalkade' naar het station wordt omgeleid via de Geestersingel, Scharlo en Stationsweg.


* Busverkeer richting de 'Tesselsebrug' naar het station wordt omgeleid via de Geestersingel, Scharlo en Stationsweg.

Geen treinverkeer

Tussen Alkmaar en Alkmaar Noord is geen treinverkeer mogelijk. De NS zet bussen in. Voor vragen over de dienstregeling kan men bellen met 0900-9292 (¤0,70 per minuut), of kijk op www.ns.nl of op teletekstpagina 751.

Geen bediening scheepsvaart

Ook de scheepvaart ondervindt overlast van de werkzaamheden aan het spoor. De spoorbruggen over het Noordhollands kanaal en het kanaal Alkmaar (Omval) zijn van vrijdag 7 maart 23:00 uur tot maandag 10 maart 2008 06:00 uur niet voorzien van bediening.

Veiligheid

ProRail vernieuwt de spoorstaven en dwarsliggers en corrigeert de ligging van het spoor. Zij voeren deze werkzaamheden uit omdat spoor de eigenschap heeft door het gebruik te slijten. Daarom en in het belang van de veiligheid van de reizigers dient ProRail het regelmatig te onderhouden of te vernieuwen. ProRail werkt vaak 's nachts en in het weekend aan het spoor, aangezien er dan minder of geen reizigerstreinen rijden. Dat is veiliger voor de spoorwerkers en op deze manier blijft het aantal treinvertragingen beperkt.

Met vriendelijke groet,

Medior Communicatieadviseur

Gemeente Alkmaar

T 072 - 548 8986

www.alkmaar.nl