ComputerplusBus helpt ouderen over computerangst heen

05/03/2008 12:09

Nationaal Fonds Ouderenhulp

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp en het Mooiste Contact Fonds, een initiatief van KPN, lanceren op vrijdag 7 maart 2008 feestelijk de ComputerPlusBus in Almere. Deze bijzondere bus doet het komende jaar 160 woonzorgcentra, verzorgingshuizen en openbare locaties aan en wil daarbij zo'n 8000 ouderen laten kennismaken met computers, internet en e-mail. "De bedoeling is dat een groot aantal ouderen dat niet of nauwelijks met de computer heeft gewerkt, hun 'angst' voor computers overwinnen en hierdoor nieuwe mogelijkheden ontdekken om contacten te onderhouden en hun zelfredzaamheid te vergroten," aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

De enorme bus van het Nationaal Fonds Ouderenhulp is hiervoor ingericht met vier computerwerkplekken en een aantal zitjes. Ouderen worden tijdens een bezoek eerst verwend met koffie en een lekker gebakje. Vrijwilligers van KPN ontvangen de ouderen en begeleiden ze in hun eerste kennismaking met de computer. In de bus ontdekken de ouderen zelf wat zij belangrijk en leuk vinden aan internet en de computer en krijgen ze vervolgens mogelijkheden aangeboden om zich hierin verder te verdiepen.

Locatie:
Woonzorgcentrum de Toonladder, gebouw de Concertmeester
Kathleen Ferrierstraat 191, 1311 KH Almere

Programma:
10.30 uur: ontvangst met koffie en thee
11.00 uur welkom door J. Romme, directeur Nationaal Fonds Ouderenhulp 11.05 uur: toelichting door jhr. Dr. P.A.C. Beelaerts van Blokland, voorzitter van Ouderenhulp 11.15: opening door Beelaerts van Blokland en een bewoner van de Toonladder. 11.20: eerste 'kennismaking met de computer' voor ouderen van woonzorgcentrum de Toonladder. 12.00 uur: lunch