Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Duitse ambtenaren op bezoek

Vrijdag 29 februari was de tweede dag dat een delegatie Duitse en Nederlandse ambtenaren een bezoek brachten aan Rotterdam. Een delegatie van vijftien ambtenaren bracht een bezoek aan Kralingen-Crooswijk.

De start van het bezoek begon op het deelgemeentekantoor waar portefeuillehouder Michel de Visser informatie gaf over wijkgericht werken en wijkregie. Centraal in zijn toespraak stonden een aantal projecten die zich nu afspelen zoals Mensen maken de stad en Tante Kwebbel.

Cruyff Court

Nadat De Visser was uitgesproken vertrok de groep richting het Cruyff Court. Hier kreeg de delegatie uitleg van wijkregisseur Paul Lappia. Lappia benadrukte dat Cruyff Court is ontstaan om de overlast van jongeren rond de portieken van de flatgebouwen in De Esch tegen te gaan. Samen met de Cruyff Foundation en de KNVB is er toen besloten om in een van de filterbakken in De Esch een Cruyff Court aan te leggen. Het bezoek aan Cruyff Court eindigde met een korte uitleg van een medewerker van Stichting TOS. Zij vertelde dat hoewel er een samenwerking met de politie is, de jongeren haar toch als een vertrouwenspersoon zien.

Tot slot werd er in de Paleiszaal besproken wat de anderen gemeenten het meeste opviel. Daaruit kwam naar voren dat vooral de aanpak in Duitsland heel anders is dan in Nederland. Nu pas wordt er in Duitsland echt begonnen met het samenbrengen van de culturen, terwijl dat in Nederland al langer wordt gedaan. De Duitse ambtenaren gaven aan dat ze het bezoek zeer prettig hebben ervaren en dat ze veel inzichten hebben gekregen in de aanpak van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.