Datum: 7 maart 2008

Noordwijk Oproep voor herkenning dode man Politie Hollands Midden onderzoekt de identiteit van een dode man en doet vanavond in het TROS programma Vermist en bij TV West een oproep aan kijkers. Het lichaam werd woensdagmorgen 5 maart op het Noorderstrand ongeveer 500 meter voor Duindamse Slag aangetroffen door een wandelaar met zijn hond. Een arts stelde bij een schouw van het lichaam vast dat het hier gaat man met een leeftijd van boven de 70 jaar en minimaal vijf dagen geleden door verdrinken om het leven is gekomen. Omdat de man niets bij zich had van waaruit zijn identiteit zou kunnen blijken, doet de politie daar nu onderzoek naar. Voor zover de politie heeft kunnen nagaan komt hij niet voor in de Nationale en Internationale registers vermiste personen. De politie zal een signalement geven en foto's van de kleding van de man tonen. TROS Vermist wordt uitgezonden om 20.30 tot 21.20 uur op Nederland 1. De uitzending op TV West is na het nieuws van 17.00 uur (herhaling steeds na het nieuws).

Leiden Doorrijden na aanrijding Een nog onbekende bestuurster van een kleine blauwe auto heeft donderdag 6 maart omstreeks 15.15 uur een 11 jarige fietser uit Leiden aangereden op de Stokroos. De auto reed in tegenovergestelde richting van de fietser toen de jongen met zijn hoofd tegen het raam van de bestuurderskant kwam. De vrouw is na de aanrijding uitgestapt en heeft gekeken of ze schade aan haar auto had. De vrouw is daarna zonder zich om de jongen te bekommeren weggereden. De jongen liep een dikke kaak en een dikke hand op. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Oude Ade Aanrijding auto met bromfiets Donderdag 6 maart even voor 16.30 uur vond op de Leidseweg een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. Een 20 jarige automobilist uit Leiden wilde wegrijden vanaf een parkeervak en keek over zijn schouder. De man hoorde plotseling een harde klap en keek achterom. De man zag dat er een meisje door de achterruit was gegaan. Het 16 jarige meisje, bestuurster van de bromfiets uit Oude Wetering, reed op het moment van de aanrijding niet op het aangegeven bromfietspad. Net voor de bocht remde ze af en trok na de bocht weer op op het moment dat de man wilde wegrijden uit het parkeervak. De bestuurster klaagde over pijn aan haar kin. Een vriendin die achterop zat werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Oude Wetering Aanhoudingen voor poging inbraak De politie heeft vrijdag 7 maart rond 02.45 uur twee Leidschendammers van 21 en 25 jaar en een 34 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak bij de bakker aan de Meerkreuk. Een getuige zag twee personen met bivakmutsen tegen de achterdeur van de winkel trappen en belde de politie. Agenten zagen van achter de Digros een auto wegrijden in de richting van de Europaweg. De auto reed daarna met hoge snelheid weer via de Meerkreuk de Populierenstraat in. Op de kruising met de Van Harteveldstraat reden agenten zonder schade de auto klem. De drie inzittenden werden hierop aangehouden. In de auto werden bivakmutsen en schroevendraaiers aangetroffen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --