Gemeente Barneveld


Wie ontvangt op 25 april 2008 de eerste Jan van Schaffelaarpenning?

Gemeente Barneveld op zoek naar kandidaten

BARNEVELD, 7 maart 2008

Wie ontvangt op vrijdag 25 april 2008 de allereerste Jan van Schaffelaarpenning? Welke jongen of welk meisje heeft een 'daad van formaat' verricht en wordt daarvoor door burgemeester Houben in het zonnetje gezet? De gemeente Barneveld houdt zich van harte aanbevolen voor nominaties.

De gemeente Barneveld heeft vorig jaar besloten om de Jan van Schaffelaarpenning in te stellen voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar, die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie of daad voor hun omgeving hebben verricht. Het instellen van de Jan van Schaffelaarpenning had te maken met het feit, dat het vorig jaar precies 525 jaar geleden was, dat Jan van Schaffelaar van de toren van de Oude Kerk sprong. Het college van B&W besloot om de penning niet op de datum van de sprong van Jan van Schaffelaar 16 juli uit te reiken in verband met de zomervakantie.

Alle nominaties worden beoordeeld door een jury, waarin de heer J. van Ginkel, mevrouw M. Wijnen (verbonden aan de Willem van Oranjeschool, namens het onderwijs in Barneveld) en vertegenwoordigers van de gemeente Barneveld zitting hebben. In volgende jaren wordt de jury uitgebreid met de winnaar van de Jan van Schaffelaarpenning van het jaar daarvoor.

Uitreiking

De uitreiking van de (eerste) Jan van Schaffelaarpenning vindt plaats tijdens een officiële bijeenkomst op vrijdag 25 april 2008 in de raadszaal van het gemeentehuis. Op die dag worden ook de Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Nominaties voor de Jan van Schaffelaarpenning kunnen worden gericht aan de secretaris van de jury:

Gemeente Barneveld

Ter attentie van de heer S.J. Kranenborg

Postbus 63

3770 AB Barneveld

Voor meer informatie over de Jan van Schaffelaarpenning kunt u contact opnemen met de heer Kranenborg (0342-495334 of s.kranenborg@bdu.nl.

In het digitaal loket staat informatie over de penning en is een formulier te downloaden, waarmee een nominatie kan worden ingediend.

Mutatiedatum 07/03/2008