Gemeente Heusden


Sportcentrum Die Heygrave scoort een 7,4 voor ABC-zwemmen 7 maart 2008 Sportcentrum Die Heygrave scoort een 7,4 voor ABC-zwemmen

Ouders/verzorgers waarvan het kind deelneemt aan het ABC-zwemmen bij Die Heygrave zijn tevreden over deze lessen. Dat blijkt uit het klanttevredenheidonderzoek dat eind vorig jaar is gehouden. Het onderzoek richtte zich met name op de voor Die Heygrave belangrijke thema's veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Op verbeterpunten wordt actie ondernomen.

Van de 600 kinderen die `ABC-zwemmen' bij Die Heygrave hebben 267 ouders/verzorgers aan het onderzoek deelgenomen. Daarmee is zowel de respons als de betrouwbaarheid van het onderzoek hoog. Gemiddeld gaven de respondenten een 7,4. Het zwemmen voor diploma C werd zelfs met gemiddeld een 7,8 gewaardeerd. Over het algemeen is men tevreden over de faciliteiten, het personeel en de communicatie. Redenen waarom zij voor Die Heygrave kiezen, zijn met name de lesduur (1 uur per week) (36%), de afstand tot het sportcentrum (31%) en de kwaliteit van de lessen (19%).

Hygiëne en veiligheid
Uit het onderzoek blijkt dat over de hygiëne van de toiletten, douches en kleedruimten bij een kwart van de respondenten lichte ontevredenheid bestaat. Hygiëne heeft binnen Die Heygrave hoge prioriteit. Daarom is direct op dit punt actie ondernomen en worden deze ruimtes sindsdien nog beter gecontroleerd en extra schoongemaakt. Tevens hebben ouders/verzorgers aangegeven dat de zitplaatsen in de koffiehoek te beperkt zijn en er wordt een speelhoek gemist waar broertjes en zusjes zich kunnen vermaken als een van de andere kinderen zwemt. Kinderen kunnen zich dan niet alleen beter vermaken, het voorkomt ook dat ze rondrennen, wat de veiligheid bevordert. Die Heygrave vindt dit een goed idee en realiseert binnenkort een speelhoek nabij de koffiecorner.

Communicatie
De communicatie is voldoende en het afgelopen jaar al sterk verbeterd. Een aandachtspunt is de communicatie gedurende de periode dat een kind nog op de wachtlijst staat. Ouders/verzorgers horen dan te lang niets en hebben daarmee onvoldoende zicht op wanneer het kind met het ABC-zwemmen kan starten. De kijkles en vorderingenkaart scoren goed, maar mogen vaker worden ingezet. Binnen Die Heygrave zal hier aandacht aan worden besteed. Ook wordt dit jaar de informatie over het Sportcentrum op www.heusden.nl vervangen door een eigen website. Daarmee moeten bezoekers nog beter worden geïnformeerd.

Personeel
Respondenten zijn over het algemeen tevreden over het personeel. Het personeel is vriendelijk en vakbekwaam.
Geplaatst op: 7 maart 2008