Persberichten Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht, 07-03-2008

Radarsnelheidscontrole
LEERSUM De politie heeft donderdagmorgen 6 maart op de Maarsbergseweg een radarsnelheidscontrole gehouden.

Tussen 10.15 uur en 11.30 uur is van 510 passerende voertuigen de snelheid gecontroleerd. Er reden 22 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/uur. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.

De betrapte bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Bromfietser gaat onderuit
VEENENDAAL Een 16 jarige jongen uit Veenendaal is donderdagochtend 6 maart lichtgewond geraakt toen hij met zijn brommer onderuit ging op de Dragonderweg.

De bromfietser ging rond 06.45 uur hard onderuit in een bocht. Zijn brommer raakte beschadigd. De jongen zelf is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Auto gestolen en teruggevonden
VEENENDAAL Op het Prins Willem Alexanderpark is in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart de auto van een 48-jarige bewoonster gestolen. Er is bij de politie aangifte gedaan.

Toen de zoon van de eigenaresse tussen 01.45 uur en 02.00 uur bij zijn moeder aanbelde, zag hij plotseling haar rode Opel Astra wegrijden met een onbekende achter het stuur. De gealarmeerde politie vond de auto een uur later terug in de omgeving.

De politie stelt een sporenonderzoek in.

Te veel gedronken
DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart op de Engweg een 28-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden, die te veel had gedronken.

De politie controleerde de bestuurder om 01.00 uur. De uitslag van de ademanalyse in het politiebureau was 430 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

Te veel gedronken
DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart op de Bosstraat een 20-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden, die te veel had gedronken.

De politie controleerde de bestuurder om 02.50 uur. De uitslag van de ademanalyse in het politiebureau was 320 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs ingevorderd
DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart op de Hoofdstraat een 46-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden, die achter het stuur zat met te veel alcohol op.

De politie controleerde de vrouw om 02.50 uur. De uitslag van de ademanalyse in het politiebureau was 690 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.