Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 07-03-2008

Winkeldievegge op heterdaad betrapt
EMMEN Een 12-jarig meisje uit Odoorn werd donderdagmiddag op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal. Bij een bedrijf aan het Mondriaanplein nam het meisje verzorgingsproducten en een sieraad weg. Er werd een HALT-proces-verbaal opgemaakt en de jeugdige dievegge werd aan haar ouders overgedragen. (08-117531)

COEVORDEN Een 23-jarige inwoner van Coevorden werd donderdagmiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Van Heutszsingel werd hij voorbij de kassa betrapt met een tas met daarin een aantal niet afgerekende artikelen ter waarde van bijna 79. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een dagvaarding. (08-117553)

Politie houdt man aan terzake baldadigheid
COEVORDEN Een 21-jarige inwoner van Coevorden is donderdagmiddag door de politie in de kraag gevat. De man had kort daarvoor tegen de deuren van het gemeentehuis aan de Aleida Kramersingel staan schoppen en spugen. De man gaf psychische problemen als reden van de overlast op en wilde op deze manier een TBS-straf bewerkstelligen. Als verdachte van baldadigheid en het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs werd na overleg met het openbaar ministerie proces-verbaal opgemaakt. De man werd hierna in vrijheid gesteld. (08-117509)

Politie Groningen houdt verdachten van mishandeling in Assen aan ASSEN De politie in Groningen heeft donderdagmiddag een 19-jarige inwoner van Elim en zijn 27-jarige vriend uit Hoogeveen aangehouden. Beide mannen worden ervan verdacht een 43-jarige medewerkster van een bloemenshop in het NS-stationsgebouw aan het Stationsplein in Assen te hebben mishandeld. De vrouw sprak de jongens aan omdat zij haar dochter kort daarvoor hadden uitgescholden. Tijdens de ontstane discussie sloeg een van de mannen de vrouw in haar gezicht en schold haar uit. Beide mannen stapten hierna in de trein naar Groningen. Op het station in Groningen werden ze aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (08-117472)

Politie rolt hennepkwekerij op
MEPPEL De politie trof donderdagmiddag op de zolder van een woning aan de Treubstraat een hennepkwekerij aan. 150 planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgenomen waarna het energiebedrijf de meter verwijderde. Tegen de 39-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt. (08-117134)

Aanrijding met drank op
HOOGEVEEN Een 63-jarige automobilist uit Hoogeveen werd donderdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding. De man reed vanuit de Edisonstraat over de Industrieweg in de richting van de kruising met het Prins Mauritsplein. Omdat hij daar linksaf wilde slaan, sorteerde hij voor en kwam hierbij gedeeltelijk op de weghelft van een uit tegengestelde richting rijdende bromfietser te staan. Deze 59-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurder schrok hiervan, slipte en kwam ten val. De man kwam er met een pijnlijke pols vanaf. Na controle bleek de automobilist teveel alcohol, 335 ug/l, genuttigd te hebben. (08-117589)

Politie bekeurt alcomobilist
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag liep een 34-jarige man uit Wezuperbrug tegen de lamp. De man reed in zijn auto over de Wenning toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 345 ug/l. Hij werd bekeurd. (08-117637)

Woninginbraken

OOSTERHESSELEN Tussen donderdagmiddag en donderdagnacht vond er een inbraak plaats in een woning aan de Boerhoorn. De buit bestond uit een complete spelcomputer inclusief diverse spelletjes en een laptop. De dader kwam binnen door de toegangsdeur te vernielen. (08-117642)

VRIES In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een woning aan de Graskampen. De daders verschaften zich de toegang via een niet afgesloten achterdeur. De buit bestond uit een mobiele telefoon en een bij de woning staande witte Peugeot Boxer bedrijfsauto met het blauwe opschrift ARCO Zeilmakerstraat 14 Assen. (08-117669)

Bedrijfsinbreker overlopen.

WACHTUM In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een inbraak plaats in een bakkerij aan het Middendorp. Terwijl er in het bedrijf gewerkt werd sloeg de dader zijn slag in het kantoorgedeelte. Een van de bakkers hoorde geluid en zag nog net dat de dader door een raam naar buiten klom en de benen nam. De dader stapte hierna samen met een buiten lopende handlanger in een auto en reden weg. Er werd niets buit gemaakt. (08-117640)

Poging schoolinbraak
EMMEN In het Drenthe College aan de Ubbekingecamp werd in de nacht van donderdag op vrijdag na een inbraakmelding twee vernielde ruiten ontdekt. Er werd niets ontvreemd. (08-117647)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee broers 19 en 20 jaar en afkomstig uit Hoogeveen en een 48-jarige Hoogevener aangehouden. De 48-jarige man wordt ervan verdacht zijn 31-jarige vrouw in zijn woning te hebben mishandeld. De ook in het pand wonende broers worden er eveneens van verdacht de vrouw te hebben mishandeld. De politie stelt een onderzoek in. (08-117641)

Politie houdt man aan terzake lokaalvredebreuk. VLEDDER De politie heeft donderdagavond een 62-jarige Haarlemmer aangehouden als verdachte van lokaalvredebreuk. De man, die al een nacht in een hotel aan de Brink had gelogeerd en zijn rekening van 49 niet kon betalen, wilde zijn verblijf verlengen. Dit weigerde de eigenaar waarna de politie werd gebeld. Nogmaals gaf de man aan de rekening niet te kunnen betalen en weigerde na diverse verzoeken van de eigenaar te vertrekken. Hierna werd hij door de politie aangehouden en werd er proces-verbaal opgemaakt. De man die op een gratis overnachting in een politiecel hoopte, werd na verhoor in vrijheid gesteld. (08-117611)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds 0592 451280