Politie Haaglanden

Persberichten 7 maart

Haaglanden, 07-03-2008

50 km/u te hard
Den Haag Een 26-jarige Haagse automobilist moest donderdag 6 maart zijn rijbewijs inleveren nadat hij omstreeks acht uur s avonds op het Hubertusviaduct was betrapt met een snelheid van 100 kilometer per uur. Omdat de man geen rijbewijs bij zich had, is zijn auto in beslag genomen. Pas als de 26-jarige zijn rijbewijs komt inleveren, kan hij zijn auto terugkrijgen en door iemand anders laten ophalen.

Gesnapt met gestolen fiets
Den Haag Een 14-jarige jongen uit Den Haag is donderdag 6 maart aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. Politieagenten zagen de jongen omstreeks acht uur s ochtends over de Waldeck Pyrmontkade rijden en besloten de fiets te controleren. De fiets bleek op 4 maart elders in Den Haag te zijn gestolen. De 14-jarige verklaarde dat hij de fiets voor 25 euro had gekocht.

Agenten gewond bij aanhouding
Den Haag Twee politieagenten zijn donderdag 7 maart gewond geraakt bij een aanhouding in de Wellingtonstraat. Omstreeks half elf s ochtends meldde zich een man aan het politiebureau aan de Hoefkade. De eigenaar van een winkel aan de Wellingtonstraat zou de man geld afhandig hebben gemaakt. De man wilde dat de politie zou bemiddelen. Na een gesprek, vertrok hij weer. Omdat de politie vermoedde dat de man nog verhaal zou gaan halen bij de winkel, gingen twee agenten hem achterna. Zij kwamen inderdaad bij de zaak uit en vroegen het personeel naar de situatie. Plotseling vluchtte een van de medewerkers de winkel uit. De agenten zetten de achtervolging in en raakten met de man in gevecht. Uiteindelijk kon de man een 28-jarige Hagenaar met behulp van collegas worden overmeesterd. De twee agenten die in eerste instantie met de man in gevecht waren geraakt, moesten ter controle naar het ziekenhuis. Een van hen heeft beenletsel opgelopen. Tijdens de fouillering van de verdachte aan het bureau bleek hij enkele pakjes drugs bij zich te hebben.

Poolse inbrekers betrapt
Den Haag De politie heeft donderdag 7 maart omstreeks één uur s middags twee Poolse mannen van 35 en 36 jaar op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak. De politie kreeg een melding over twee mannen die de ruit van een woning aan de Kritzingerstraat hadden vernield en het huis waren binnen gegaan. Even later troffen politieagenten in het huis inderdaad twee mannen aan. Zij zijn aangehouden.

Geen boetes bij alcoholcontroles
Den Haag De politie hield op donderdag 6 maart tussen 16.00 en 18.00 uur twee alcoholcontroles op de Erasmusweg en de Meppelweg. In totaal moesten 113 bestuurders blazen, niemand had teveel alcohol op. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Bulldog bijt hond dood
Den Haag De politie kreeg donderdag 6 maart om 15.45 uur een melding dat op het Steenzicht een hond was gebeten door een pitbullachtige hond. De 29-jarige eigenaar liep met zijn hond op straat toen het dier ineens door een witte loslopende hond werd gebeten en rondgeslingerd. De agenten troffen in een woning op het Steenzicht de eigenaar van de gebeten hond aan. Het dier overleed enige tijd later bij de dierenarts. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de aanvallende hond een Amerikaanse bulldog is, en geen pittbullachtige, zoals werd gedacht. Dit ras is niet verboden. De hond moet voortaan wel een muilkorf aan.

Verlichtingscontrole
Den Haag De politie hield op donderdag 6 maart tussen 19.00 en 21.00 uur in de omgeving van het Johanna Westerdijkplein een verlichtingscontrole. In totaal deelden de agenten 26 bekeuringen uit. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.

Vrachtwagenchauffeur rijdt luifel kapot
Den Haag Een 26-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur is donderdag 6 maart om 11.20 uur aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. De man had de luifel van het dak van een benzinestation op de Leyweg kapot gereden. De bestuurder raakte de luifel toen hij weg wilde rijden bij het tankstation. De bestuurder stapte uit om te kijken wat hij had geraakt, maar de man reed vervolgens weg. Personeel van het tankstation waarschuwde de politie. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en ontkent de aanrijding. De politie onderzoekt de zaak.

Man slaat met betonschaar tegen auto
Den Haag Een 19-jarige man uit Den Haag heeft een 23-jarige Hagenaar aangehouden en overgedragen aan de politie voor vernieling van zijn auto. De man zat samen met een vriend (20) in zijn auto toen hij ineens een klap tegen zijn wagen hoorde. Hij stapte uit en zag dat de 23-jarige verdachte een betonschaar in zijn handen had en samen met twee vrienden (15 en 23) naast de auto stond. De twee vrienden gingen er snel vandoor, maar de eigenaar van de auto wist samen met zijn vriend de verdachte aan te houden. De gewaarschuwde agenten hielden de man met betonschaar én zijn twee vrienden aan. De man verklaarde onder invloed van alcohol en wiet gehandeld te hebben en kreeg een proces-verbaal.

95-jarige vrouw opgelicht
Den Haag Twee mannen stalen donderdag 6 maart omstreeks 15.30 uur enkele honderden euros van een 95-jarige vrouw/ Zij liet één van hen in haar woning aan het Margarethaland binnen omdat zij vertelden dat zij de waterleiding wilden controleren. De man is ongeveer een half uur in de woning geweest en controleerde in de badkamer de leidingen. Nadat de mannen weg waren, vertrouwde de vrouw het niet en kwam erachter dat er geld uit haar slaapkamer was gestolen. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie voerde een buurtonderzoek uit en zal sporen die de man heeft achtergelaten op de leidingen afnemen. De vrouw omschreef de blanke, goed geschoren man als tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.85-1.90 meter lang en met een lang smal gezicht, met een vrij grote neus en bruin sluik haar. De man was gekleed in een zwarte leren jas, en een donkere broek. De politie komt graag in contact met mensen die de mannen hebben gezien of informatie over hen hebben. Belt u met de politie via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen inbraak juwelier
Den Haag/Loosduinen De politie is op zoek naar getuigen van een brutale inbraak donderdag 6 maart 00.30 uur bij een juwelier aan het Loosduinse Hoofdplein. Een groep van circa vijf jongeren sloeg de ruit van de winkel in en nam een groot aantal horloges uit de etalage mee. Hierna renden ze weg in de richting van de C1000 en verdwenen ze met een stationwagen en een rode personenauto in onbekende richting. Opvallend was dat van beide autos de verlichting uitgeschakeld was. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze inbraak? Belt u dan met de politie van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man jakkert door de stad
Den Haag Een 28-jarige man uit Leiden reed met ruim 136 km /uur door de stad, toen hij donderdag 6 maart omstreeks 16. 35 uur op de Benoordenhoutseweg een lasergun passeerde. De man kreeg hiervoor een boete en zijn rijbewijs werd ingenomen. In totaal controleerde de politie 800 passerende voertuigen, waarvan in totaal 50 automobilisten zich niet hielden aan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u.

Getuige helpt bij aanhouding inbreker
Den Haag Een getuige van een poging van een woninginbraak belde donderdag 6 maart om 12.45 uur naar de politie met het signalement van een inbreker die gestoord was bij zijn werkzaamheden bij een woning aan de Kootwijkstraat. De 61-jarige Hagenaar was de inbreker op afstand gevolgd en kon de agenten vertellen dat hij in de Lunterenstraat te vinden was. In één van de portieken hielden de agenten een 39-jarige man aan, die voldeed aan de beschrijving van de melder. Nabij vonden ze een breekijzer. De man zit nog vast voor nader verhoor en de politie heeft de inbraak in onderzoek.

2.469 bestuurders langs snelheidscontrole
Den Haag De politie controleerde 6 maart tussen 07.00 en 16.30 uur op de Erasmusweg en Troelstrakade op snelheidsovertredingen. 2.469 bestuurders reden langs de radar, waarvan 329 met te hoge snelheid. Zij kunnen binnenkort de boete thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid lag op 97 km/u, waar 50 km/u de toegestane snelheid is.

160 Blaastesten
Voorburg Agenten hielden donderdag 6 maart tussen 23.30 en 01.10 uur een alcoholcontrole aan de Mgr. Van Steelaan. 160 Automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén van hen kreeg een proces-verbaal mee naar huis, vanwege een uitslag van 370 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Aanrijding auto en vrachtwagen
Den Hoorn Surveillerende agenten zagen donderdag 6 maart dat er net een aanrijding -tussen een auto en een vrachtwagen had plaatsgevonden. Een 75-jarige automobilist was bij het wisselen van rijstrook in botsing gekomen met een vrachtwagen. Een ambulancebroeder die in zijn vrije tijd toevallig langsreed, verleende eerste hulp. Aangezien de man klaagde over nekklachten, knipte de brandweer het dak van de auto om de man rechtstandig uit de auto te kunnen halen. Uiteindelijk kwam hij met de schrik vrij.

Gestolen auto terug dankzij sms-alert
Kwintsheul Een oplettende deelnemer van sms-alert meldde donderdag 6 maart om 22.00 uur dat hij een gestolen auto had gezien in de Kerkstraat. De auto was eerder die avond gestolen, en de politie verstuurde een sms-alert met daarin het type auto en kenteken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met slok op achter het stuur
Naaldwijk Bij een alcoholcontrole in het centrum van Naaldwijk, kreeg een 37-jarige man uit Den Haag een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal. Hij blies 465 ugl., waar de limiet voor alcohol in het verkeer op 220 ugl. (=0,5 promille) ligt. Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Ruzie in buurthuis
Delft Een 59-jarige Delftenaar belandde donderdagavond 6 maart om 21.30 uur in de cel. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een ruzie in het buurthuis aan de Raamstraat. De man mishandelde een 53-jarige Delftenaar. De politie onderzoekt wat er zich tussen de twee mannen heeft afgespeeld.

Vrachtauto te water
Pijnacker-Nootdorp Een 40 ton zware vrachtwagen belandde woensdag 5 maart om 12.30 uur in het water aan de Reesloot. De 56-jarige chauffeur uit Schoonhoven stuurde zijn vrachtwagen naar de kant om een passerende fietser meer ruimte te geven. De berm was echter niet bestand tegen het gewicht van de vrachtwagen, waardoor de combinatie wegzakte in de berm en zijdelings in het water terecht kwam. De brandweer legde om de vrachtauto een dam om te voorkomen dat vrijkomende olie en benzine in het oppervlakte water terecht kwamen. Door het ongeval brak ook een waterleiding, waardoor twee woningen zonder water kwamen te zitten. Een hijskraan moest er aan te pas komen om de vrachtauto weer op de weg te takelen. De Reesloot is geruime tijd voor al het verkeer afgesloten geweest. De 56-jarige chauffeur kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond.

Jongeren vernielen bushokje
Zoetermeer De politie hield donderdag 6 maart om 20.45 uur vijf jongeren (15-17 jaar uit Zoetermeer) aan op verdenking van vernieling van een bushokje aan de Albert Schweitzersingel. Op aanwijzingen van een getuige konden agenten het vijftal aanhouden. Op het politiebureau bleek echter dat zij niets met de zaak te maken hadden. Wel kwam uit de verklaringen naar voren wie verantwoordelijk was voor de vernieling. De politie kent zijn identiteit en stelt een onderzoek in naar zijn betrokkenheid. Het vijftal werd snel weer in vrijheid gesteld.