Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Brummen - Aangehouden voor winkeldiefstal                 |
Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 6 maart omstreeks 16.30 uur aangehouden voor winkeldiefstal.

De man had in een winkel aan de Zutphensestraat een fles wijn weggenomen zonder deze te betalen. De man is aangehouden en na verhoor in vrijheidgesteld. Over de afhandeling wordt overleg met de officier van justitie in Zutphen gepleegd.

|     |Zutphen - Hennepkwekerij aangetroffen                     |
In een pand aan de Frankensteeg in Zutphen werd donderdag 6 maart een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden nog geen aanhoudingen verricht.

Bij de brandweer was een melding binnengekomen van wateroverlast in een winkel aan de Frankensteeg. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de wateroverlast werd veroorzaakt doordat een watertank op de verdieping boven de winkel was leeggelopen. Na controle bleek dat op de verdieping een hennepkwekerij was ingericht.

De politie werd gewaarschuwd en deze heeft 240 hennepplanten aangetroffen. De hennepkwekerij is inmiddels ontmanteld en de planten en toebehoren, zoals lampen worden vernietigd.

Doordat de elektriciteitsleidingen in het pand waren omgeleid en het water bij de elektriciteitsleidingen in de buurt kwam, ontstond een risicovolle situatie. De NUON is daarom ter plaatse geweest om de stroom af te sluiten. De politie zet het onderzoek voort naar de verantwoordelijken van de kwekerij.

EINDE BERICHTEN

telefoon 055 - 5486052

---- --