Gemeente Hellevoetsluis


Het wijkbeheer werkt aan de wijken. Project buurtaanpak van start in Gorsingen Hoeck - Struyten`

In 2008 gaat de gemeente de kwaliteit van de woonomgeving in een aantal buurten verbeteren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de bewoners. Er wordt niet eerst een uitvoeringsplan gemaakt, maar bewoners kunnen zelf aangeven wat er in hun ogen beter moet in hun buurt. Denk bijvoorbeeld aan het groen, bestrating, 30 km zones, parkeerplaatsen, veilige routes, verlichting, minicontainers, speelplekken, oplossingen voor hondenpoep... Noem maar op. De wensen en ideeën van bewoners staan centraal bij deze aanpak.

Samen met Maasdelta, de politie, de gemeente en de adviesgroep Wijkbeheer is gekozen in welke buurten de gemeente in 2008 als eerste aan de slag gaat. Als eerste is een gedeelte van de buurt Gorsingen Hoeck in wijk De Struyten aan de beurt. Alle bewoners uit de straten De Brinio, De van Galen, De Bonaire, De Curaçao, De Brabant, De Windhond, De Marnix en een gedeelte van De Branding, zijn inmiddels benaderd om actief mee te denken over de buitenruimte van hun buurt.

Op dinsdagavond 11 maart geeft wethouder Joosten het startschot in het geselecteerde gebied in Gorsingen Hoeck tijdens de eerste bijeenkomst met de buurtbewoners. Deze bijeenkomst vindt plaats in de aula van basisschool De Sterrenwacht en begint om 19.00 uur. Vanaf dit moment is de buurt tot "actiegebied" verklaard! Dezelfde week staan er nog meer startactiviteiten in het kader van de buurtaanpak op stapel. Omdat het in die week ook "de Week van Nederland Schoon" is, worden de kinderen van deze buurt bewustgemaakt van hun leefomgeving. Dit gebeurt door een les over afval op de scholen de Brandaris en de Sterrenwacht. Daarnaast is er op zaterdagmiddag 15 maart een schouw in de buurt, waarbij buurtbewoners tijdens een wandeling door de buurt kunnen laten zien wat zij mooie en minder mooie plekken vinden. Er wordt om 13.30 uur verzameld bij de partytent op het veldje aan de Branding / de Bonaire.

Meer informatie vindt u in het menu gemeenteloket - wijkbeheer - buurtaanpak.

03/07/2008