Gemeente Zevenaar


Week 9

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

Papier, een tandje erbij
Bij de afvalscheiding scoort Zevenaar op veel punten erg goed. Ook in vergelijking met de meeste andere gemeenten. Op het gebied van de papierinzameling is de score echter eerder gemiddeld te noemen. Op dat onderdeel kan er dus nog wel wat verbeterd worden. Om die conclusie wat beter te kunnen onderbouwen heeft de gemeente onlangs een kleine steekproef gehouden bij de aangeboden duobakken.

Over het algemeen zagen deze er erg goed gescheiden uit. Wel zat er nog heel wat papier in de bakken. En niet zozeer kranten of folders, maar vooral dozen en doosjes. Kennelijk worden deze papiersoorten niet zo goed apart gehouden als kranten en folders. Voorbeelden zijn eierdozen, ligadozen, doosjes van hagelslag, cornflakes en pondspakken drop. Deze dozen en doosjes zijn vrije gemakkelijk plat te vouwen en kunnen zo met het oud papier worden meegegeven. Ook is het een idee om een doos(je) ergens apart in de keuken of het schuurtje te zetten en deze te gebruiken voor kleiner papier zoals notitieblaadjes, boodschappenlijstjes, kassabonnen, enveloppen enzovoort. Het doosje is dan goed gevuld en kan zo weer in een kartonnen doos gezet worden die veel mensen gebruiken voor het aanbieden van papier.

VERGADERINGEN

Gemeenteraad
Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 27 FEBRUARI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 3 maart 2008 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 29 februari ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

VERGADERING CLIENTENRAAD
Op woensdag 5 maart 2008 vergadert de Cliëntenraad van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar en begint om 13.30 uur. Kijk hier voor de agenda

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 6 maart 2008 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

INFORMATIE VAN HET LOKET BURGERZAKEN

Verzoek tot geheimhouding van persoonsgegevens
Van alle inwoners van de gemeente Zevenaar zijn gegevens opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). In deze administratie is bijvoorbeeld geregistreerd wanneer u geboren bent, waar u woont en of u getrouwd bent. U als inwoner maakt daar gebruik van op het moment dat u een afschrift GBA nodig heeft, maar ook voor de aanvraag van een reisdocument of rijbewijs.

Daarnaast worden uw gegevens ook verstrekt aan een groot aantal overheidsinstanties. Die gegevens hebben zij nodig voor de uitvoering van hun specifieke taak. Denk hierbij aan huursubsidie, kinderbijslag, pensioenen, belastingdienst, ministeries, sociale verzekerings bank (SVB), politie, justitie, gerechtsdeurwaarders en studiefinanciering. Die verstrekking kunt u niet tegenhouden. In wet- en regelgeving is vastgelegd welke instanties welke gegevens krijgen.

Verzoek om geheimhouding
Wel kunt u uit overwegingen van privacy in de gemeentelijke basisadministratie laten opnemen in hoeverre u uw gegevens voor bepaalde instanties en personen geheim wenst te houden. Of dat u voordat de gemeente tot verstrekking overgaat, hiervan op de hoogte wordt gesteld. Deze mogelijkheid geldt alleen uitsluitend voor de in de GBA-wet genoemde derden, zoals maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk, natuurlijke personen en kerken. Aan commerciële instellingen worden nooit persoonsgegevens verstrekt!

Een verzoek om geheimhouding van uw gegevens kunt u schriftelijk doen. U kunt alleen een verzoek indienen voor uzelf en/of uw minderjarige kinderen. Andere meerderjarige personen dienen zelf een verzoek in te dienen. Een formulier hiervoor kunt u aanvragen bij het loket burgerzaken, telefoon (0316) 59 52 58. Een geheimhoudingsverzoek geldt tot het moment dat u het verzoek intrekt.