Gemeente Hoogeveen


* 07.03.2008 - College presenteert dertien stellingen over het milieu

---

7 maart 2008

Afzender: College van B&W

College presenteert dertien stellingen over het milieu

Een klimaatneutraal Hoogeveen, meer ruimte voor waterberging, betere communicatie en beter gescheiden afval. Zomaar wat belangrijke keuzes die gemaakt worden in de nieuwe gemeentelijke milieuvisie. Milieubeleid raakt iedereen, daarom is het belangrijk wat inwoners van de gemeente Hoogeveen vinden van de visie. Het college van B&W heeft dertien prikkelende stellingen over het milieu op de gemeentelijke website geplaatst.

Geprikkeld om in te spreken

Op www.hoogeveen.nl/milieuvisie kunnen inwoners de stellingen met âeensâ of âoneensâ beantwoorden. Met de stellingen wil het college inwoners prikkelen om in te spreken op de milieuvisie.

Acht paginaâs ambities

De milieuvisie bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden de algemene ambities voor het gemeentelijk milieubeleid omschreven. Het tweede deel gaat dieper in op de achtergronden van de visie. Volgens milieuwethouder Betty Poutsma is het lezen van het eerste deel genoeg om een goede mening te vormen over de visie. âDe visie staat bol van de ambities. Wie de tijd neemt om acht paginaâs te lezen, is helemaal op de hoogte. Het milieubeleid van de gemeente raakt iedereen, daarom willen we zo graag dat zoveel mogelijk mensen inspreken. Hoe meer reacties, hoe beter wij ons beleid kunnen aanpassen aan de wensen van de inwoners van de gemeente.â

Milieuvisie kijkt verder

De meeste beleidsplannen beperken zich tot een periode van vier jaar. Met deze milieuvisie wil de gemeente Hoogeveen verder kijken dan dat. In de visie worden vooral trends aangeven die het uit te voeren milieubeleid moet gaan volgen. Deze trends zijn per onderwerp vastgelegd in ambities. Zo kan het milieubeleid van de gemeente Hoogeveen zich voegen in de ontwikkeling van het milieubeleid in het algemeen.

Inzage en inspraak tot 9 april

De visie ligt tot en met woensdag 9 april ter inzage bij de gemeentewinkel, bij alle vestigingen van de bibliotheek en op de website van de gemeente. Inspreken kan schriftelijk tot en met 9 april aan burgemeester en wethouders van Hoogeveen, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Na de inspraakperiode neemt de gemeenteraad een besluit. Vervolgens worden de algemene ambities omgezet in concrete acties.

Lees ook het persbericht Gemeente werkt aan klimaatneutraal Hoogeveen van 18 december.
Foto Andre Weima, van links naar rechts: van links naar rechts: de heer A. Olie, Bureau B+O architecten BNA, Ansen (architect vrijstaande woning Eekhoorn) - de heer N. Schoonheim (eigenaar /opdrachtgever vrijstaande woning Eekhoorn) - de heer T. Jellema, van architectenbureau DeZwarteHond