Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente vrijdag 7 maart 2008

Politie zoekt getuige steekpartij

Wierden

Een 29-jarige man uit Hoge Hexel raakte woensdag 5 maart gewond bij een steekincident op het station in Wierden. De politie is op zoek naar een vrouw, die mogelijk getuige is geweest van het steekincident en wat daaraan voorafgegaan is.

Op woensdag 5 maart werden twee Wierdense jongens van 16 en 18 jaar aangehouden vanwege een steekincident dat rond 19.00 uur die avond had plaatsgevonden op de station in Wierden. Bij het incident raakte een 29-jarige man uit Hoge Hexel gewond. De politie stelde een onderzoek in naar het steekincident. Uit de verklaring van het slachtoffer bleek, dat hij het duo aansprak omdat zij een vrouw op het station beledigden. De 18-jarige was hier kennelijk niet van gediend en stak de 29-jarige daarom met een mes.

De politie wil graag in contact komen met de vrouw die door de beide jongens werd lastiggevallen. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van de politie Twente - afdeling Wierden, telefonisch bereikbaar via 0900-8844. (08-028748)

Hieronder, cursief gedrukt, het bericht van donderdag 6 maart j.l.:

Jongeren aangehouden na steekpartij

Wierden/Enschede

Twee Wierdense jongens van 16 en 18 jaar werden woensdag 5 maart aangehouden. De twee waren betrokken bij een steekpartij op het station in Wierden.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat in een cafetaria nabij het station in Wierden een gewonde man zat. De man had zijn verwondingen vermoedelijk opgelopen bij een steekincident op het station. Ter plaatse spraken agenten met een 29-jarige man uit Hoge Hexel. Hij vertelde dat hij met de trein vanuit Almelo richting Wierden was gereisd. Op het station in Wierden had de man een woordenwisseling gehad met een tweetal jongeren. Naar aanleiding van de woordenwisseling had één van de beide jongeren de man met een mes gestoken. De 29-jarige werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo. Na te zijn behandeld kon de man weer naar huis en deed hij aangifte. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Naar aanleiding van het onderzoek konden twee Wierdenaren van 16 en 18 jaar worden aangehouden. De 18-jarige kon op het station in Enschede worden aangehouden. Hij wordt er van verdacht de man met het mes te hebben gestoken. De 16-jarige werd in zijn woning in Wierden aangehouden. De jongen wordt er van verdacht het mes na de steekpartij te hebben verborgen. Het mes werd aangetroffen op de slaapkamer van de 16-jarige. Beide jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-028748)