FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Werkgevers kleinmetaal moeten verantwoordelijkheid nemen

FNV Bondgenoten heeft de individuele werkgevers in de kleinmetaal opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen om tot een nieuwe cao metaal en techniek te komen. In een open brief die door de onderhandelaars van de drie bonden is ondertekend, wordt uitgelegd waar het probleem in het conflict ligt en hoe het opgelost kan worden.

Jan Berghuis, landelijk onderhandelaar FNV Bondgenoten: "De werkgevers zeggen allemaal dat zij wel een goede cao willen. Met deze brief geven we hen de mogelijkheid dat te laten zien, door hun vertegenwoordigers te laten weten dat zij een beter bod moeten doen."

Sinds de onderhandelingen voor een nieuwe cao kleinmetaal in januari stukliepen, sturen de werkgevers de bonden van het kastje naar de muur. Terwijl de werkgeversorganisaties zeggen dat ze geen mandaat hebben voor een betere cao, zeggen de werkgevers dat zij wel willen. Ondertussen verwijzen zij de bonden weer naar de onderhandelingsdelegatie.

"Het moet nu afgelopen zijn met het geschuif,"zegt Berghuis. "We zijn inmiddels al twee weken aan het staken en kunnen als het nodig is nog weken of zelfs maanden daarmee doorgaan. Als de werkgevers van de stakingen af willen, moet er een goede cao komen. Wij roepen hen nu dus op zelf die verantwoordelijkheid te nemen. Alleen de werkgevers kunnen de stakingen stoppen, door met een fatsoenlijk bod te komen."
---