KNHS


Reining: Trainingsbijeenkomsten met bondscoach Caspar de Jonge 5 maart 2008
Caspar de Jonge

Begin februari is de nieuwe bondscoach Reining Caspar de Jonge begonnen met maandelijkse trainingsbijeenkomsten om zo een select groepje reiningruiters voor te bereiden op ondermeer het Wereldkampioenschap dat eind dit jaar plaatsvindt in Italië.

Iedere bijeenkomst staat een bepaald onderwerp centraal waarvan de theorie behandeld wordt. 1 februari vond de eerste trainingsbijeenkomst onder leiding van de bondscoach plaats en toen ging het over de trainingsopbouw. Wat is een effectieve trainingsopbouw en hoe kan ik mijzelf en mijn paard zo goed mogelijk voorbereiden op een wedstrijd? Naast theorie wordt er door de reiningruiters ook iedere bijeenkomst in twee groepen getraind waarbij ze elkaar van feedback moeten voorzien.
Op 29 februari was de tweede bijeenkomst en toen stonden de regels van de internationale hippische sportbond FEI centraal. Belangrijk hierbij was wat er allemaal komt kijken bij een FEI reiningwedstrijd, zoals reglementen, vaccinaties, paspoorten en dergelijke.

Op 11 april zal de volgende trainingsbijeenkomst plaatsvinden en dan wordt voortgeborduurd op FEI wedstrijden en hoe hoog de lat technisch gezien eigenlijk ligt.