Gemeente Roermond

Kinderen en ouders eensgezind over inrichting speelvoorzieningen tunneldak

Maandag 3 maart jl. hebben de bewoners van De Kemp-Kitskensberg-Heide tijdens een druk bezochte bewonersavond in wijkhuis t Trefpunt een keuze gemaakt welk bedrijf de speelvoorzieningen op het tunneldak van de Roertunnel in deze wijk mag realiseren. Eerder deze dag maakten kinderen precies dezelfde keuze tijdens een zeer succesvolle bijeenkomst op basisschool t Mozaïek in Kitskensberg. Het bedrijf NIJHA kreeg de voorkeur en gaat met de inrichting van de speelvoorzieningen op het tunneldak aan de slag. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in mei 2008.

Met deze keuze komt een einde aan een procedure, die in november 2007 van start ging met een overleg tussen de bewoners van de wijk, de Gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wel.Kom en Bureau Taken over de inrichting van speelplekken op het tunneldak. In het voorstel, dat destijds aan de orde was, waren een negental speelplekken voorzien, waarvan er drie speciaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar zouden worden ingericht, vijf speelplaatsen voor kinderen van 7 tot 12 jaar en één speelplaats, basketbal- en trapveld voor de jeugd ouder dan 12 jaar.

In het overleg werden onder meer eisen geformuleerd over het te gebruiken materiaal en de uitstraling en werd nadrukkelijk gevraagd het totale pakket door één leverancier te laten leveren. Zo wordt voorkomen dat het een ratjetoe wordt. Van bewonerszijde werd nadrukkelijk gevraagd te voorkomen dat in de nabijheid van de speelplekken hondentoiletten worden gerealiseerd. Vervolgens heeft de Gemeente Roermond drie bedrijven gevraagd om een inrichtingsvoorstel te maken voor de negen beoogde speellocaties. De inrichtingsvoorstellen zijn door de deelnemers aan het overleg beoordeeld en vervolgens door de themagroep Ruimte goedgekeurd. Op 3 maart jl. werden de inrichtingsvoorstellen op een inspraakmiddag op basisschool t Mozaïek en tijdens een druk bezochte bewonersavond in wijkhuis t Trefpunt gepresenteerd. Na afloop van de presentaties was er volop gelegenheid om vragen te stellen, waarna over de voorstellen kon worden gestemd. De stemmen van de basisschoolkinderen telden voor 50% mee in de stemming. Er kan uiteindelijk maar één bedrijf gekozen worden, maar binnen dit traject zijn er alleen maar winnaars!, aldus wethouder Tilman Schreurs.

Publicatiedatum: 7-3-2008 Bijgewerkt: 7-3-2008