Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 7 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 07-03-2008

Politie zoekt getuigen verkrachting

Wormerveer, zaterdag 1 maart 2008, 03:00 uur.

De zedenrecherche zoekt getuigen van een verkrachting die plaatsvond in de nacht van vrijdag 29 februari op zaterdag 1 maart tussen drie uur en kwart over drie. Een 19-jarige vrouw uit Wormerveer kwam op haar fiets vanuit de richting Zaandijk over de Soendastraat en sloeg linksaf de Hogeweg op. Ter hoogte van garage Merel werd zij door een man van de fiets getrokken die haar vervolgens dwong tot seksuele handelingen. De dader werd beschreven als een blanke man tussen de 20 en 30 jaar oud met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 180 cm. De man droeg een lichte trainingsbroek met een brede bies aan de zijkant en hij had lichtkleurige Nike Airmax schoenen aan. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met Zedenzaken via 0900-8844. Er kan zo nodig ook anoniem gereageerd worden via M (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

Controles bij horecabedrijven

Zaanstreek-Waterland, donderdag 6 maart 2008

Donderdag 6 maart tussen 16.00 en 22.00 uur heeft een gezamenlijke actie plaatsgevonden van Vreemdelingenpolitie, Arbeidsinspectie en belastingdienst. Er zijn negen horecabedrijven gecontroleerd in Purmerend, Zaandam, Monnickendam en Edam. Eén persoon, werkzaam bij een Turkse pizzeria in Purmerend, kon geen identiteitsbewijs overleggen. Hij is later op de avond heengezonden, nadat zijn legitimatie aan het bureau was overlegd.

Poging tot skimmen

Koog aan de Zaan/Zaandam, donderdag 6 maart 2008, 16.43 uur

Donderdagochtend heeft een man op diverse plaatsen in Koog aan de Zaan en Zaandam geprobeerd pinpassen te skimmen. Hij deed voorkomen dat hij een pakketje kwam afleveren waarvoor nog wel even een klein geldbedrag betaald moest worden. Volgens de man moest dat worden betaald door middel van een pintransactie met een mobiel pinapparaat. De man probeerde op twee adressen op De Locomotief in Koog aan de Zaan en aan de Laan der Vrijheid in Zaandam zo'n pintransactie door te voeren. Bij één adres is het gelukt, maar de bewoner kreeg al snel argwaan en vroeg naar een legitimatie. De man, die geen bedrijfskleding van TNT droeg, maakte zich vervolgens met een smoes snel uit de voeten. Het signalement van de man is: Noordafrikaans uiterlijk, ongeveer 25 jaar oud, ongeveer 1.75 - 1.80 meter lang, kort zwart haar, donkere broek en jas.

Drie inbraken in Monnickendam

Monnickendam, donderdag 6 maart 2008, 20.52 uur.

De politie doet onderzoek naar een drietal inbraken die donderdag 6 maart in Monnickendam zijn gepleegd. Een inbraak vond plaats in de Julianalaan. De inbreker verschafte zich toegang tot de woning via een achterraam. De woning werd overhoop gehaald. De buit was een videocamera en een digitale camera. De politie verricht
sporenonderzoek.

De politie zet ook sporenonderzoek in bij een inbraak aan de Nieuwpoortslaan, die waarschijnlijk tussen 18.30 en 22.15 uur heeft plaatsgevonden. De inbreker kwam binnen door een achterdeur op een balkon open te breken. De bewoonster mist sieraden,
legitimatiebewijzen en een portemonnee.

Tijdens het onderzoek naar deze inbraak ontdekte de politie dat er vier huizen verderop eveneens was ingebroken. Een keukenraam was geforceerd en het huis overhoop gehaald. Of ook spullen gestolen zijn, is nog niet bekend.

Man dreigt met bijl

Oosthuizen, donderdag 6 maart 2008, 13.36 uur

De politie heeft donderdag een 42-jarige man uit Oosthuizen aangehouden op verdenking van bedreiging van een plaatsgenoot. Een zakelijk meningsverschil ligt aan de bedreiging ten grondslag. De verdachte wilde verhaal halen bij zijn plaatsgenoot en uitte daar niet alleen verbale dreigingen, maar zwaaide bovendien met een bijl. Diezelfde avond heeft de verdachte zich gemeld op het politiebureau en is hij ingesloten.

Bejaarde schiet op katten

Edam, vrijdag 29 februari 2008, 16.33 uur

Een 86-jarige inwoner uit Edam heeft een hekel aan katten die in zijn tuin rondzwerven en dan met name de drie katten van zijn achterburen. Op vrijdag 29 februari was zijn ergernis zó groot, dat hij een luchtbuks pakte en op een van de katten schoot. Een dag later constateerde de eigenaresse van de kat dat hij gewond was en meteen door de dierenarts geopereerd diende te worden. Eén kogeltje kon worden verwijderd, een ander kogeltje kan niet operatief verwijderd worden. De eigenaresse deed aangifte en de politie verhoorde de man. Hij gaf meteen toe dat hij op de kat had geschoten en dat hij dat al enkele keren eerder had gedaan. De schutter krijgt in ieder geval een boete voor zijn acties. Bovendien willen de achterburen de kosten van de operatie op hem verhalen.