Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Voorschool in De Baarsjes een succes

7 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Godfried Lambriex, portefeuillehouder Onderwijs van De Baarsjes wil niet alleen dat elke basisschool in het stadsdeel een Voorschool heeft, maar ook dat er steeds meer groepen bij komen.

'De Kwikstaart'

Openbare basisschool Joop Westerweel heeft er sinds dit schooljaar naast de reeds bestaande drie groepen twee nieuwe groepen bij, die met elkaar Voorschool `De Kwikstaart' vormen.
Lambriex: `Ik vind dat zoveel mogelijk peuters in De Baarsjes een plek zouden moeten hebben op een Voorschool. Dat is goed voor elk kind als start voor een geslaagde schoolcarrière. Ik ben daarom blij met deze uitbreiding van het aantal groepen op de Joop Westerweelschool.

Feestprogramma

Voorscholen in De Baarsjes zijn een succes'. Om de uitbreiding van drie naar vijf groepen feestelijk te vieren is er op donderdag 13 maart een heus feestprogramma. Om 8.45 uur verzamelen ruim 80 peuters zich met hun ouders in de school. Nadat Lambriex ouders en peuters heeft toegesproken, laten alle peuters vanaf het voetbalpleintje op het Balboaplein een ballon met een eigen naamkaartje eraan de lucht ingaan. De peuter van wie de ballon het verste komt, krijgt een leuke verrassing. De peuters krijgen gedurende de rest van de ochtend een theatervoorstelling te zien.